Zavřít reklamu

Ovládací centrum je nedílnou součástí operačního systému iOS. Díky němu můžete na vašem iPhonu rychle a pohodlně ovládat jednotlivé prvky, přehrávání médií a spoustu dalšího. V dnešním článku vám představíme pětici zajímavých tipů a triků, s jejichž pomocí budete moci využít Ovládací centrum na vašem iPhonu opravdu na maximum.

Správa prvků Ovládacího centra

Pokud svůj iPhone vlastníte již nějakou dobu, určitě víte, jak do Ovládacího centra přidávat jednotlivé prvky, nebo jak je z něj naopak odebírat. Méně zkušení uživatelé ale možná tento postup neznají. Na svém iPhonu spusťte Nastavení a klepněte na Ovládací centrum. V sekci Zahrnuté ovládací prvky můžete klepnutím na červenou ikonku na pravé straně odebírat jednotlivé prvky. Pokud naopak chcete přidat nový prvek do Ovládacího centra vašeho iPhonu, zamiřte do sekce Další ovládací prvky a klepněte na zelenou ikonku.

Haptická odezva

Jednotlivé prvky, které se nachází v Ovládacím centru na vašem iPhonu, nereagují pouze na jednoduché klepnutí. Řada prvků vám po dlouhém stisku – Force Touch či Haptic Touch – nabídne další akce. Pokud například dlouze stisknete prvek pro ovládání jasu displeje, můžete aktivovat Night Shift, True Tone, nebo přepínat mezi tmavým a světlým režimem. Podobně reagují na dlouhý stisk prvky pro zrcadlení obrazovky, ikonka pro spuštění minutky nebo třeba ikonka pro zapnutí svítilny.

Sdílení zvuku

V Ovládacím centru můžete snadno a rychle nastavit například také sdílení zvuku. Pokud například sedíte vedle někoho, kdo má stejně jako vy nasazené AirPody, a chcete se s ním podělit o zvuk z vašeho iPhonu, aktivujte Ovládací centrum a klepněte na ikonku AirPlay v pravém horním rohu karty s přehráváním. Ve spodní části menu, které se vám zobrazí, poté stačí jen klepnout na Sdílet audio a vybrat příslušná sluchátka.

Jednoduchá relaxace

V App Storu najdete obrovskou spoustu aplikací, které vám v rámci relaxace dokáží přehrát nejrůznější zvuky přírody. Věděli jste ale, že si relaxační zvuky můžete přehrát také z Ovládacího centra na vašem iPhonu, a nepotřebujete k tomu žádnou specializovanou aplikaci? Ze všeho nejdříve spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Ovládací centrum a k prvkům v Ovládacím centru přidejte Sluch. Jakmile tak učiníte, postačí vám aktivovat Ovládací centrum, klepnout na ikonku Sluch (obrázek ucha) a v menu klepnout na Zvuky na pozadí. Poté můžete vybrat požadovaný zvuk.

Odstranění prvků

Součástí ovládacího centra v iOS jsou také prvky pro ovládání smart home zařízení. Pokud víte, že pro tyto prvky nenajdete využití, můžete si jejich odstraněním uvolnit místo v Ovládacím centru. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Ovládací centrum. Zde poté stačí jen deaktivovat položku Zobrazit ovládaní domácnosti.

Dnes nejčtenější

.