Zavřít reklamu

Stejně jako u řady jiných firem se i u Applu v průběhu jeho existence měnilo jeho vedení. V čele cupertinské společnosti se od sedmdesátých let vystřídalo hned několik ředitelů. V našem dnešním kvízu si můžete vyzkoušet, jak dobře se vyznáte ve vedení Applu a jeho změnách.

 

Jak se měnilo vedení Applu?

1. V 80. letech nastoupil do vedení Applu John Sculley, kterého původně přivedl do firmy Steve Jobs. Ve které společnost Sculley působil před Applem?

2. Když Stevové Jobs a Wozniak založili Apple, byli považováni za příliš nezkušené na to, aby ji zodpovědně vedli. Jak se jmenoval muž, který se stal ředitelem Applu v roce 1977?

3. Steve Jobs byl sice zakladatelem Applu, to ale nijak nebránilo jeho odchodu z firmy. V kterém roce došlo k Jobsovu ne příliš dobrovolnému opuštění Applu?

4. Těsně před návratem Steva Jobse zpět do Applu se firma potýkala s nemalými problémy. Kdo v té době – tedy v letech 1996 a 1997 – stál v jejím čele?

5. V současné chvíli stojí ve vedení Applu Tim Cook. Vzpomenete si, ve které společnosti pracoval před tím, než nastoupil do Applu?

6. Vzpomenete si, kdo v 80. letech převzal vedení Applu po Michaelu Scottovi?

7. Kdo stanul v čele Applu poté, co na tuto funkci rezignoval John Sculley?

Dnes nejčtenější

.