Zavřít reklamu

Když Apple představil spolu s iMacem M1 i upgradovanou Magic Keyboard s integrovaným Touch ID, nejednoho uživatele tím naprosto nadchnul. Jedná se totiž o velice vítanou vychytávku, která zrychluje autentizační procesy napříč prakticky celým systémem. Ne každému však Magic Keyboard vyhovuje, což však pro něj ve výsledku znamená to, že o Touch ID zákonitě přichází – respektive doposud to platilo.

Na našem magazínu vám poměrně často přinášíme velmi zajímavé technologické projekty nejrůznějších kutilů a ani dnešek nebude v tomto směru výjimkou. Vývojáři a zároveň elektroinženýrovi Khaosu Tianemu se totiž podařil poměrně husarský kousek ve formě vypreparování Touch ID z Magic Keyboard a to samozřejmě při zachování jeho plné funkčnosti. Tlačítko se k Macu připojuje skrze USB-C kabel, který je propojen s jeho základní deskou (respektive deskou klávesnice), jelikož z logiky věci nedisponuje nabíjecí baterií. 

Touch-ID-button-standalone-scaled

Přestože je extrahované Touch ID z Magic Keyboard samozřejmě poměrně komplikovaný proces a navrch je u něj třeba počítat. tím, že se nejedná ve finále o designový skvost, jelikož kromě tlačítka je třeba vyjmout i elektroniku potřebnou pro komunikaci s ním, je velmi zajímavé vidět, že je něco podobného vůbec proveditelné. Podobný úkon je navíc vcelku slušným příslibem do budoucna ohledně podobných modifikací.

Dnes nejčtenější

.