Zavřít reklamu

Apple téměř před dvěma lety představil operační systém iOS 14, který přišel s nespočtem novinek. Mnoho z nich jsme mohli pozorovat především na domovské obrazovce. Zde došlo například ke kompletnímu přepracování widgetů, společně s přidáním knihovny aplikací pro aplikace, které nevyužíváte tak často. Některé widgety, které si přidáte na plochu, si můžete upravit – v tomto článku se společně podíváme na 5 takových možností, o kterých jste možná nevěděli.

Sledovaný předmět či uživatel

V případě, že byste chtěli na domovské stránce sledovat polohu předmětu či uživatele, tak si můžete přidat widget z aplikace Najít. Když ale tento widget přidáváte, tak se vás nezeptá na to, který předmět, popřípadě kterého uživatele, chcete ve widgetu zobrazit. Pro provedení změny na widgetu podržte prst a zvolte možnost Upravit widget, kde už si stačí rozkliknout Předmět nebo Lidévybrat si, co se má zobrazovat.

Výběr e-mailové schránky

Součástí prakticky všech systémů od Applu je nativní správce e-mailových schránek, který nese název Mail. Mnohým uživatelům tato aplikace zcela dostačuje, tudíž ji rádi využívají. Dobrou zprávou je, že pro jednoduchý přehled o příchozích e-mailech můžete využít widget z této aplikace. Pokud využíváte více e-mailových schránek, například osobní a pracovní, tak by vás mohlo zajímat, jak si ji můžete ve widgetu vybrat. Stačí na něm podržet prst, zvolit Upravit widget a následně si schránku vybrat.

Změna pořadí oblíbených kontaktů

Když Apple přišel s iOS 14, tak si mnoho uživatelů stěžovalo na to, že došlo k odstranění widgetu s oblíbenými kontakty, které jste mohli rychle vytočit nebo jim napsat zprávu. Kalifornský gigant si tohle naříkání uživatelů vzal k srdci a později přišel s widgetem Kontakty, které fungují velmi podobně a nabízí ještě několik funkcí navíc. V tomto widgetu se zobrazují oblíbené kontakty, avšak věděli jste o tom, že si můžete upravit jejich pořadí? Stačí na widgetu podržet prst, poté klepnout na Upravit widget a prstem jednotlivé kontakty přehodit podle potřeby.

Poloha pro počasí

O počasí chce mít přehled asi každý z nás – když jdeme ráno do práce, tak jednoduše chceme vědět, zdali si máme obléct krátké tričko a kraťasy, anebo dlouhé kalhoty s mikinou. Abyste měli neustále o počasí přehled, můžete si na plochu přidat widget z aplikace Počasí. Ten však ve výchozím nastavení zobrazuje počasí podle vaší aktuální polohy. Pokud byste chtěli fixně stanovit město, ve kterém chcete počasí sledovat, tak na widgetu podržte prst a zvolte Upravit widget. Následně už si stačí místo jednoduše vybrat.

Výběr zobrazených kalendářů

Další nativní aplikací od Applu, kterou uživatelé opravdu hojně využívají, je Kalendář. Ten je v rámci iOS a dalších jablečných systémech opravdu propracovaný, na druhou stranu ale pořád jednoduchý a zkrátka ideální. V rámci této aplikace můžete využít hned několik kalendářů, například domácí, pracovní, rodinný apod. Pokud byste si chtěli ručně vybrat, které kalendáře se mají ve widgetu zobrazovat, tak na něm podržte prst a zvolte Upravit widget. Následně deaktivujte Zrcadlit aplikaci Kalendář, a poté níže rozklikněte kolonku Kalendáře, kde proveďte výběr. Nakonec stiskněte Hotovo vpravo nahoře.

Dnes nejčtenější

.