Zavřít reklamu

Současné dění na Ukrajině nenechává chladným snad nikoho na světě – tím spíš, když se čím dál tím více dotýká civilního obyvatelstva. To je ruskými vojáky mimo jiné i okrádáno o majetek, který si vojáci následně odváží zpět do vlasti coby válečnou kořist. Právě tyto činy však mohou mít díky dnešní době velmi zajímavou dohru – tedy alespoň v případě, že byly odcizeny Apple produkty. 

Jednou z nejsilnějších zbraní Applu je jeho síť Najít, přes kterou lze snadno sledovat polohu vašich produktů. V současnosti navíc stačí pro sdílení polohy zařízení v Najít jen to, aby se krátce připojilo k cizímu Apple produktu, jelikož ten za něj následně odešle informací o poloze na servery Applu a tedy je zviditelní v Najít. A právě to se evidentně děje i nyní minimálně u jedněch ukradených AirPods ruskými vojáky. Na Twitteru se objevil konkrétně screenshot Ukrajince žijícího nedaleko Žitomiru, jehož dům Rusové vykradli s tím, že jednou z ukradených věcí jsou AirPods 3. A právě ty může nyní oběť sledovat v Najít, ve kterém se mu naposledy ohlásily z Běloruska. Evidentně je tak u sebe má voják, jehož jednotka byla stažena z území Ukrajiny. 

Ukradené AirPods

Ačkoliv se majitel ke svým AirPods 3 již takřka 100% nedostane, je jeho příběh dokonalým důkazem toho, že Rusové na Ukrajině skutečně páchají válečné zločiny a do jisté míry i toho, na jaké úrovni jsou evidentně ruští vojáci. Přeci jen, krást bezdrátová sluchátka coby válečnou kořist je svým způsobem pořádný úlet a nechat se jimi sledovat pak ještě mnohonásobně větší. 

Dnes nejčtenější

.