Zavřít reklamu

Vše jednou končí – a to i hardwarová podpora Apple produktů. Tentokrát přišla řada na MacBooky a to konkrétně modely z roku 2014, které letos slaví již své osmé narozeniny. K těm jim však Apple nedá dárek, nýbrž spíš jejich poslední životní direkt, jelikož je nyní přidal na seznam zastaralých produktů.

Jako zastaralé označuje Apple zpravidla produkty, které se neprodávají již více než pět let, což MacBooky Air 11″ bez problému splňují. Kromě 11″ Airů z roku 2014 se pak vztahuje konec oprav i na 13″ Airy a 13″ MacBooky Pro z téhož roku, které jsou však ve výsledku už mezi uživateli poměrně málo rozšířené a ukončení hardwarové podpory by tak nemělo být pro nikoho přespříliš bolestivé-.

Byla by však chyba si myslet, že vám servisy od nynějška již vaše stará zařízení neopraví. Pravdou totiž je, že valná většina z nich disponuje i nadále skladovými zásobami nejzákladnějších dílů, které právě na opravy zastaralých modelů využijí. Jakmile se však skladové zásoby vyprázdní, s autorizovanými opravami je konec. Totéž v bledě modrém pak čeká velmi pravděpodobně v brzké době i opravy neautorizované, jelikož výrobci dílů postupem času výrobu pro stará zařízení kvůli jejich čím dál menšímu zastoupení na trhu ukončují. 

Dnes nejčtenější

.