Zavřít reklamu

První čtvrtletí roku 2022 je za námi. Dočkali jsme se v něm první letošní Apple konference, na které došlo k představení několika nových produktů, jmenovitě zelené iPhony 13 (Pro), iPhone SE 3. generace, iPad Air 5. generace, Mac Studio a monitor Apple Studio Display. Další tři čtvrtletí tohoto roku jsou však před námi, což je dostatek času na to, aby kalifornský gigant stihl představit hromadu nových produktů. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 jablečných produktů, jejichž představení bychom se prakticky jistě měli dočkat ještě letos.

MacBook Air

Aktuálně asi nejvíce očekávaným produktem od Applu je bezesporu MacBook Air. Současná generace tohoto stroje již po dobu prakticky šesti let nezměnila svůj design – a už je opravdu načase, jelikož i silnější bratříčci v podobě MacBooků Pro už se nového kabátu dočkali. Poslední větší aktualizace MacBooku Air přišla téměř před rokem a půl, kdy byl nasazen čip M1. Od té doby je Air úplně stejný. Nový MacBook Air, který by měl přijít někdy ve třetím či čtvrtém kvartále, by měl nabídnout čip M2, o necelý centimetr větší úhlopříčku obrazovky, kompletně nový barevný design podobný 24″ iMacu, výřezu v displeji a dalších skvělých funkcí. Už teď je jisté, že se bude jednat o perfektní vstupní Apple počítač, který však bude dostačovat většině uživatelům.

Mac Pro

Pokud jste společně s námi sledovali před několika týdny představení Macu Studio, tak jste od jednoho z představitelů dost možná postřehli velmi zajímavou informaci. Konkrétně jsme se dozvěděli, že Mac Studio rozhodně není nástupcem Macu Pro – tato informace byla uvedena z toho důvodu, aby si lidé nemysleli, že už se Macu Pro nikdy nedočkají. Hlavně ale bylo uvedeno, že nového Macu Pro s Apple Silicon se dočkáme již brzy, takže se rozhodně máme na co těšit. Je jasné, že Mac Pro bude ještě výkonnější než Mac Studio. Prozatím ale tak nějak nevíme, co od nového Macu Pro očekávat. Zcela jistě kompaktnější a přepracovaný design či určitou formu modulárnosti – na další informace si ale budeme muset počkat. Nového Macu Pro se, dle slov Applu, dočkáme již zanedlouho, dost možná již na WWDC za pár týdnů. Bude to naprostá bestie.

mac pro

iPhone 14 (Pro)

Je naprostou tradicí, že Apple každý rok vydává nový iPhone. I když by většina jablíčkářů raději přečkala dva roky s jedním modelem, aby byl pokrok více viditelný, tak Apple v tomto bohužel nemá příliš na vybranou, a to především kvůli konkurenci, která chrlí chytré telefony ještě rychleji. V září se tedy letos dočkáme představení zbrusu nových iPhonů 14 (Pro). Změn by mělo být hned několik – primárně bychom se měli nadobro rozloučit s modelem „mini“. I nadále ale budou v produktové řadě čtyři modely, a to iPhone 14, 14 Max, 14 Pro a 14 Pro Max. Vrcholné modely by pak měly dostat čip A16 Bionic, zatímco ty klasické „jen“ loňský A15 Bionic. Očekává se dále extrémní vylepšení fotoaparátu, konečné pochování výřezu, který nahradí dva průstřely a mnoho dalšího. Těšíte se na nové iPhony 14 (Pro)?

Apple Watch Series 8

Když vloni vyšly nové Apple Watch Series 7, tak mnoho jablíčkářů zůstalo bohužel zklamaných. Dle dostupných informací a úniků jsme totiž očekávali, že se design jablečných hodinek začne více podobat iPhonům. To znamená, že měly být Apple Watch především ostřejší a hranatější. Namísto toho ale přišel kalifornský gigant s lehce přepracovaným současným designem, který nabízí jen o 1 milimetr větší tělo, a který mnoho jedinců nazývá jakožto „plán B“, jelikož „plán A“ v podobě hranatých tvarů Applu jednoduše nevyšel – dočkáme se u Series 8? Co se novinek týče, tak se mluví o detekci dopravní nehody či měření krevního tlaku. Nových hodinek od Applu se dočkáme zcela jistě v září, stejně jako iPhonů.

AirPods Pro 2

Osobně patřím mezi uživatele AirPods již od doby představení jejich první generace. Začínal jsem právě na první generaci, následně přešel na druhou a nyní využívám AirPods Pro. Avšak zatímco klasické AirPody disponují už třetí generací, tak AirPods Pro jsou od roku 2019 úplně stejné a v ničem se neliší – jedná se tedy o generaci první. O příchodu AirPods 2 se mluví již opravdu dlouho, jelikož se jedná o velice populární sluchátka. Mnoho zdrojů uvádí, že bychom se konečně měli dočkat již letos, není ale úplně jisté, kdy přesně. První generace AirPods Pro byla představena v říjnu, tak dost možná na jedné z podzimních konferencí od Applu. Druhá generace AirPods Pro by mohla nabídnout nový design, a to jak co se týče sluchátek, tak i pouzdra. Samozřejmostí pak bude lepší zvuk a další výdrž baterie.

1520_794_Apple_AirPods_Pro

Dnes nejčtenější

.