Zavřít reklamu

Přestože má MagSafe u iPhonů 12 (Pro) a 13 (Pro) velký potenciál z hlediska různorodého využití, pravdou je, že jen málo výrobců jej v současnosti využívá naplno. Jedním z těch odvážnějších je například společnost Moment, která se v minulosti prezentovala řadou držáků využitelných například pro natáčení a tak podobně, a nyní svou nabídku rozšířila o další zajímavé kousky. A ve všech případech samozřejmě s důrazem na MagSafe. 

První novinkou z dílny Momentu je speciální filmařský držák Mobile Filmmaker Cage. Jak už jeho název napovídá, jedná se o rám, který disponuje MagSafe držákem na vnitřní straně, ke kterému se kompatibilní iPhone snadno přichytí pomocí magnetismu a pak už v něm drží jako přibitý. Super je, že na rám lze připevnit pomocí závitů i další přídavné příslušenství například ve formě externího mikrofonu nebo třeba světla. Jedná se tedy o skutečně univerzální kousek, který by měl výrazně zvýšit komfort při natáčení. Jeho cena je 99 dolarů, tedy v přepočtu asi 2200 Kč. 

Dalším čerstvě představeným MagSafe kouskem je Strap Anywhere Mount, což je zjednodušeně řečeno “jen” MagSafe spojený s pružným páskem, kterým lze držák připevnit takřka kamkoliv je třeba. Pásek lze různě stahovat i ohýbat, díky čemuž by tak měl být přizpůsobitelný pro celou řadu povrchů a tím tak umožnit připevnění kompatibilního iPhonu například na řidítka kola, batoh nebo klidně i ruku. Cena tohoto řešení je 40 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 880 Kč. 

Poslední novinka od Momentu je sice ve své podstatě naprosto jednoduchá, na druhou stranu však nesmírně užitečná. Jedná se totiž o nalepovací MagSafe adaptér, který lze upevnit na záda jakéhokoliv iPhonu bez MagSafe konektoru a tím mu jej tak dodat kvůli možnému využívání s MagSafe příslušenstvím. Použito má být 3M lepidlo, které dle slov výrobce zajisté perfektní přilnutí ke skleněným zádům telefonu, byť je u něj z logiky věci třeba počítat s tím, že jej kvůli jeho pevnosti ze zad v případě potřeby dostanete horko těžko. Super je nicméně to, že přilepení MagSafe adaptéru neznefunkční bezdrátové nabíjení. Co se pak týče ceny, ta je nastavena na 10 dolarů, tedy asi 220 Kč. 

Dnes nejčtenější

.