Zavřít reklamu

Je tomu skoro až k nevíře, ale ani dobrého půl roku od veřejného vydání operačního systému iOS 15 jej plně nepodporuje jeden z nejoblíbenějších komunikátorů nejen současnosti, ale i posledních let. Řeč je konkrétně o aplikaci WhatsApp z dílny společnosti Meta (dřívější Facebook), která má ve světě stovky milionů uživatelů. 

Pozitivní je, že plná “nepodpora” se neprojevuje na funkčnosti aplikace, ale “jen” skrze relativně drobné, zpravidla designové, ústupky například ve formě jiného typu menu, než je v iOS 15 doporučováno a nativními aplikacemi Applu využíváno coby výchozí v jeho aplikacích. Řeč je například o spodní nabídkové liště, která se začala s příchodem iOS 15 dělat nepodbarvená při použití černého, bílého nebo jinak jednobarevného pozadí v aplikaci či typově podobných věcí. Tento prvek má WhatsApp v plánu přijmout v chystané verzi 22.7.0.76, která je v součastnosti v beta verzi. Teprve nedávno pak WhatsApp přijal novinku ve formě možnosti nasazení profilových fotek kontaktů do notifikací o příchozích zprávách po vzoru Zpráv. 

Ačkoliv se jedná na první pohled o naprosté drobnosti, pravdou je, že o současném stavu WhatsApp leccos prozrazují. Zatímco v minulosti se totiž Meta snažila udávat svou aplikací trend a přijímat v ní novinky co možná nejdříve (s výjimkou Dark Mode) v poslední době se zdá, že začíná z této vize ustupovat a naopak se spokojí s nasazováním novinek čím dál více pozvolna. Zda se jedná o záměrnou změnu strategie či problém ve vývojovém týmu komunikátoru se nicméně záhadou. 

Dnes nejčtenější

.