Zavřít reklamu

iPady by se měly v letošním roce dočkat malé nabíjecí revoluce. Vyplývá to alespoň z informací reportéra Marka Gurmana, který se v minulosti ukázal již mnohokrát jako jeden z nejspolehlivějších informátorů ve fanouškovském světě Applu. 

Gurman potvrdil informace z předešlých týdnů točící se kolem přidání podpory bezdrátového nabíjení u iPadů Pro. Dočkali jsme se od něj rovněž objasnění toho, o jaký typ se bude jednat. Nasazeno má být konkrétně MagSafe nabíjení, kdy bude nabíječka přichycena pomocí magnetů k přesnému místu na zádech zařízení, přes které bude energie proudit. Díky magnetickému přichycení navíc nehrozí, že se nabíjení přeruší například v případě, že by zařízení z nabíječky sjelo. Magnetické připojení je totiž velmi pevné, díky čemuž není dokonce problém zařízení používat i při nabíjení. 

Kromě MagSafe nabíjení potvrdil Gurman i nasazení nové generace základního čipu Apple Silicon ve formě M2. Ten si sice svou premiéru zatím ještě neodbyl, podle dostupných informací by se mělo nicméně jednat jen o mírně upravenou verzi nynějšího M1 s vyšším počtem GPU jader. Díky tomu se tak prakticky 100% stane nový iPad Pro nejvýkonnějším tabletem současnosti s výkonem, který bude dostačovat i pro nejnáročnější úkony. Je nicméně třeba jedním dechem dodat, že aby mohl Apple jeho potenciál využít na maximum, bude (nejen) pro něj muset upravit iPadOS. Toho bychom se však měli s trochou štěstí dočkat již v rámci iPadOS 16 s tím, že nová generace iPadů Pro by pak měla dorazit v průběhu podzimu. 

Dnes nejčtenější

.