Zavřít reklamu

Fanoušci MacBooků Air budou mít letos dle všeho solidní důvod k radosti. Prakticky všechny zdroje se totiž shodují na tom, že má Apple v plánu ve třetím či čtvrtém čtvrtletí letoška odhalit novou generaci tohoto počítače, která má nabízet nejodlišnější design v historii této produktové řady. A jak se nyní zdá, nejen to. 

Ačkoliv je MacBook Air označován jako 13” počítač, pravdou je, že úhlopříčka jeho obrazovky je 13,3”. Tato hodnota se má však s příchodem letošní redesignované generace změnit. Zřejmě díky zúžení rámečků kolem displeje bychom se totiž měli dočkat zvětšení obrazovky a to o 0,3” na 13,6”, což je zhruba 0,75 cm. Na první pohled se sice tato hodnota nemusí zdát jako nic převratného, ale vzhledem k tomu, že displej Airu jako takový je relativně malý, je každé jeho zvětšení při zachování současných či minimálně velmi podobných rozměrů více než pozitivní. Jak navíc bylo zmíněno výše, Apple zvětší obrazovku pravděpodobně nikoliv změnou rozměrů počítače, ale zúžením rámečků kolem displeje, díky čemuž obrazovka vynikne ještě více. 

Přestože toho zdroje o novém MacBooku vyjma zvětšení displeje již více neprozradily, z předešlých týdnů víme například to, že má novinka designově vycházet z loni představených 14” a 16” MacBooků Pro. Apple by tak u ní měl upustit u zaoblení těla a údajně taktéž klínového tvaru, který má být nahrazen souměrným tělem. Otazníky rovněž visí nad výřezem v displeji, který lze označit svým způsobem za ikonický pro loňské MacBooky. Zda se tyto předpovědi naplní či nikoliv nicméně ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.