Zavřít reklamu

Když Apple před několika lety představil první generaci bezdrátových sluchátek AirPods, tak asi málokdo čekal takový úspěch, jaký se jim dostalo. Rázem se sluchátka od Applu stala nejpopulárnějšími na celém světě a zároveň došlo k určení toho, jak mají vypadat pravá bezdrátová sluchátka, která se jednoduše používají a nabízí několik funkcí navíc. Jak už to tak bývá, prakticky ihned se začaly objevovat různé klony a podobná sluchátka, a to především kvůli vyšší ceně. AirPody však stále zůstávají jenom jedny a snad žádnému výrobci se je nepodařilo zdokonalit tak moc, jako právě Applu.

Jak na iPhone aktivovat potlačování hluku i s jedním AirPodem

Po představení druhé generace klasických sluchátek AirPods přišel ke konci roku 2019 kalifornský gigant s dalším produktem, kterým posunul pomyslnou laťku bezdrátových sluchátek ještě o kus výše – AirPods Pro. Tato sluchátka se oproti těm klasickým liší hlavně v tom, že jsou špuntová. Díky tomu dokáží perfektně zaizolovat ucho, které přestane pořádně slyšet okolní hluk. Tím to ale nekončí, jelikož AirPods Pro nabídly jako první in-ear sluchátka aktivní potlačování hluku pomocí vestavěných mikrofonů. Vlastníte-li AirPods Pro, tak rozhodně tento režim využíváte, zároveň však určitě víte, že při použití jen jednoho sluchátka nelze potlačování hluku ve výchozím nastavení využívat. Jedná se však pouze o předvolbu a následujícím způsobem si můžete aktivovat potlačování hluku i s jedním AirPodem:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kousek níže a otevřete sekci Zpřístupnění.
  • Následně se zde přesuňte opět níže, a to až ke kategorii Mobilita a motorika.
  • Zde na konci této kategorie otevřete kolonku AirPody.
  • Poté sjeďte o kus níže ke kategorii s názvem Hlukový filtr.
  • Nakonec už jen pomocí přepínače aktivujte Potlačování hluku s jedním AirPodem.

Pomocí výše uvedeného postupu tak můžete využívat aktivní potlačování hluku i v případě, že máte v uchu vložený pouze jeden AirPod Pro. Ve výchozím nastavení nelze hlukový filtr při jednom nasazeném sluchátku aktivovat, což se vám nyní zpřístupní. Aktivní potlačování hluku aktivujete buď podržením nožičky AirPodu Pro, popřípadě samozřejmě klasicky na iPhonu v rámci ovládacího centra.

Dnes nejčtenější

.