Zavřít reklamu

Nové jablečné telefony se tradičně představují hlavně v září, ojediněle pak v říjnu. Pokud se ale orientujete ve světě Applu, tak rozhodně víte, že existují modely, které byly vydány v tzv. mezi-cyklu, tedy zhruba po půl roce po vydání vlajkových lodí. Tohle se děje z jednoduchého důvodu – když Apple v září představí nové iPhony, tak přichází na řadu obrovské prodeje a z nich samozřejmě zisk. Každý první kvartál v roce je tedy díky tomu pro Apple nejvýdělečnější, a to několikanásobně. Ostatní kvartály tedy tak výdělečné nejsou a nejhůře je na tom kvartál třetí. Aby tedy Apple zvýšil prodeje i v ostatních kvartálech, tak vydává další „doplňkové“ iPhony v tzv. mezi-cyklu. Pojďme se v tomto článku společně podívat na 5 jablečných telefonů, které doposud byly v mezi-cyklu představeny.

Zelené iPhony 13 (Pro)

Nejnovějším iPhonem, který byl představen v mezi-cyklu, je iPhone 13 mini, 13, 13 Pro a 13 Pro Max v zelených barvách. Zatímco levnější iPhone 13 (mini) přišel v klasickém zeleném zbarvení, tak vrcholný iPhone 13 Pro (Max) v zelené, která dostala název alpsky zelená. Oproti ostatním „třináctkám“ se tyto zelené varianty nijak neliší. Nabízí tedy aktuálně nejvýkonnější čip A15 Bionic, podporu 5G, Face ID a perfektní fotoaparáty. Displej iPhonu 13 Pro (Max) navíc disponuje ProMotion displejem s adaptivní obnovovací frekvencí až 120 Hz. Konkrétně jsme se představení těchto iPhonů dočkali 18. března 2022.

iPhone SE (2022)

Společně se zelenými iPhony 13 (Pro) představil Apple před několika týdny v mezi-cyklu také třetí generaci svého dostupného iPhonu SE. Po stránce designu je naprosto stejný jako druhá generace, na první pohled si můžete všimnout pouze lehce odlišných barev. Největší změny nastaly v útrobách, jelikož iPhone SE (2022) přichází s nejvýkonnějším čipem A15 Bionic, podporou 5G a větší baterií. Bohužel, po stránce změn je to ale víceméně všechno. Na přední straně se tak i nadále nachází Touch ID s obrovskými rámečky okolo displeje, na dnešní dobu už podprůměrný displej a na zadní straně pouhý jeden objektiv. iPhone SE (2022) láká především cenou, otázkou však zůstává, zdali nevyjde lépe pořízení rok starého iPhonu 12. Třetí generace iPhonu SE byla představena 18. března 2022.

Fialový iPhone 12 (mini)

iPhone 12 (Pro) je zhruba rok a půl starý jablečný telefon, který však i nadále dostačuje většině uživatelům. Vzhledem ke koronavirové situaci byla čtveřice těchto telefonů od Applu představena až v říjnu, nikoliv v září, jak tomu bylo do té doby zvykem. Po představení jste si mohli iPhone 12 (mini) zakoupit v bílé, černé, zelené, červené a modré. Především ženám však chyběla fialová barva, která byla k dispozici u předchozího iPhonu 11. Nakonec se však iPhone 12 (mini) fialové barvy dočkal také, a to v mezi-cyklu. Stejně jako ostatní iPhony 12 nabízel i ten fialový čip A14 Bionic, vůbec poprvé podporu 5G, skvělé fotoaparáty, Face ID a také úplnou novinku v podobě MagSafe. Fialový iPhone 12 (mini) byl představen 30. dubna.

iPhone SE (2020)

Druhá generace iPhonu SE navázala na úspěch první generace tohoto dostupného telefonu. I tento telefon byl představen v mezi-cyklu, aby Applu pomohl zvýšit tržby za ostatní kvartály, které nemá tak výdělečné. V tomto případě se mu to rozhodně povedlo, jelikož iPhone SE (2020) je i nyní, když už je na světě třetí generace, prodejním hitem. Jak už jsme si řekli, tak třetí generace toho moc nového nepřináší, takže uživatelé raději zaplatí méně za druhou generaci. Získají na dnešní dobu stále pořádně výkonný telefon, který disponuje čipem A13 Bionic, který se pro srovnání nachází v iPhonech 11 (Pro). Nechybí Touch ID na přední straně, totožný displej se třetí generací, jeden fotoaparát vzadu a všeobecně vzhled, který vychází z iPhonu 8. Tento Phone SE (2020) byl představen 24. dubna.

iPhone SE (2016)

Nejstarším jablečným telefonem, který byl vydán v mezi-cyklu, je první generace iPhonu SE. Tento iPhone se stal prakticky okamžitě velice populárním, jelikož měl na tu dobu ještě zcela ideální velikost, která vycházela z původního iPhonu 5s. Nutno zmínit, že z důvodu velikosti tento jablečný telefon i nadále využívá nespočet jedinců i v současné době. Je ale nutné počítat s tím, že už se jedná o šest let staré zařízení, které nejspíše bude pomalu, ale jistě dosluhovat, a navíc k tomu mu již brzy skončí podpora. Jen pro připomenutí, tento iPhone disponuje čipem A9, který se nachází například v iPhonech 6s. Jak už bylo zmíněno výše, tak ze přední strany byl tento iPhone těžko rozeznatelný od modelu 5s, takže disponoval Touch ID a velkými rámečky okolo displeje. Nutno zmínit, že u iPhonu 12 se Apple vrátil k ostrým hranám, které jsme naposled viděli právě u první generace SE. Tento iPhone byl představen 24. března 2016.

Dnes nejčtenější

.