Zavřít reklamu

V nabídce App Storu můžeme v současné době najít opravdu obrovské množství technicky i graficky velmi pokročilých her, nad jejichž propracovaností a moderním designem i hratelností se vám doslova zatají dech. Jsou ale chvíle, kdy si chceme spíše zavzpomínat na staré, v mnohém jednodušší časy, a na hry, které jsme v té době hrály. Právě pro tyto příležitosti jsme pro vás dnes připravili výběr pěti skvělých retro her na iPhone.

Brick Game aneb Tetris z tržnice

Nejen v devadesátých letech byl velkým hitem Tetris, který ti šťastnější z nás mohli hrát přímo na konzoli GameBoy. Ti, kteří nevlastnili GameBoy, byli odkázáni na herní konzole z tržnice, na kterých si mohli zahrát různé obdoby originálního Tetrisu. Pokud si chcete připomenout tyto tržnicové konzole se vším všudy, nainstalujte si na iPhone hru Brick Game – Retro Game, a užijete si vrchovatou porci nostalgie.Hra je k dispozici i pro iPad.

Hru Brick Game – Retro Games stáhnete bezplatně zde.

Snake ’97 aneb nokiácká klasika

Fakt, že i legendární nokiácký had se řadí mezi retro hry, možná na některé působí nepříjemně, je to ale bohužel tak. Doba sice kráčí kupředu mílovými kroky, klasiku v podobě hada si ale můžete zapařit i na nejnovějším iPhonu, a nejenom to – tato hra vám hada z legendárních Nokií připomene se vším všudy včetně věrohodně vypadajících tlačítek a zbarvení displeje. Tak schválně – jaký rekord se vám podařil?

Hru Snake ’97 stáhnete bezplatně zde.

Prince of Persia: Escape

Snad každý, kdo vyrůstal na počítačích s Windows a MS DOS, si pamatuje dobrodružnou hru Prince of Persia s nezaměnitelnou grafikou a nezapomenutelnými zvukovými efekty. Pokud si kultovního „prince“ chcete zahrát i na displeji vašeho iPhonu, neměla by vám ujít hra Prince of Persia: Escape, která vám zajistí parádní retro zážitek.

Hru Prince of Persia: Escape stáhnete bezplatně zde.

Ping Pong – Watch Retro Games

Ping Pong – Watch Retro Games je soubor retro her, které můžete hrát na displeji vašeho iPhonu, na displeji vašich Apple Watch, nebo se dokonce utkat sami se sebou v režimu „hodinky proti iPhonu“. Kromě pingpongu zde najdete i další retro hry, jako je třeba Break Out nebo Invader.

Hru Ping Pong – Watch Retro Games stáhnete bezplatně zde.

Pac-Man

Ve výčtu retro her pro iPhone nemůže samozřejmě chybět ani starý dobrý Pac-Man. Pripomeňte si honičku bludištěm, kde na vás čeká řada záludných překážek, protivníků i odměn. Hra nabízí několik herních režimů včetně story módu a můžete si také do velké míry přizpůsobit její vzhled za pomoci nejrůznějších motivů a skinů.

Hru Pac-Man stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.