Zavřít reklamu

Nedávno vydaný macOS Monterey 12.3 si Apple za rámeček v žádném případě nedá. Jablíčkáři v něm totiž naráží na další a další chyby, které znepříjemňují jeho využívání a to navíc poměrně zásadně. Některé totiž zcela blokují dosud bez problému fungující prvky, na které byli všichni zvyklí. 

Diskuzní fóra po celém světě plní v posledních dnech čím dál více stížností naštvaných jablíčkářů na znefunkčnění herních ovladačů a to dokonce i těch, které Apple oficiálně prodává. Řeč je konkrétně o konzolových ovladačích k PlayStationu a Xboxu, stejně jako o ovladačích Nimbus. Ačkoliv ne všichni uživatelé jsou problémem ovlivněni, existuje značné množství těch, kterým je aktualizace vyřadila u Macu z provozu a nelze přes ně tedy hrát. 

V tuto chvíli se bohužel nezdá, že by existovalo jakékoliv “domácké” řešení celého problému. Uživatelé totiž dle diskuzních příspěvků vyzkoušeli snad vše jednoduše dostupné, avšak ve všech případech bez úspěchu. Ve výsledku tak nezbude nic jiného než vyčkat na opravnou aktualizaci, která problémy vyřeší. Už jen to, že musí vzniknout, je však pro Apple ostuda. 

Dnes nejčtenější

.