Zavřít reklamu

iPhone tovární nastavení je termín, který čas od času mohou z různých důvodů vyhledávat uživatelé jablečných telefonů. Tovární nastavení, potažmo kompletní smazání telefonu, včetně dat a nastavení, se provádí například před prodejem konkrétního zařízení, popřípadě pokud jste si pořídili nové a chcete mít jistotu, že to staré bude kompletně bez dat. Kromě toho lze tovární nastavení využít také tehdy, pokud se v systému iOS začnou objevovat nějaké chyby, popřípadě když se iPhone samovolně vypíná. Zkrátka a jednoduše, díky továrnímu nastavení budete na iPhonu začínat s čistým štítem, což se v mnohých situacích jednoduše hodí.

iPhone tovární nastavení

Chcete-li převést váš iPhone do továrního nastavení, tak se nejedná o nic složitého. Pokud však máte jablečný telefon přihlášený k Apple ID, tak samozřejmě pro provedení postupu musíte znát heslo – v opačném případě se dál nedostanete. Ještě před samotným smazáním vám systém řekne, co všechno se vlastně vymaže, abyste měli přehled. Postup je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak najděte a rozklikněte kolonku s názvem Obecné.
  • Následně se přesuňte úplně dolů, kde klepněte na Přenést nebo resetovat iPhone.
  • Pak na další obrazovce pak dole stiskněte možnost Smazat data a nastavení.
  • Zobrazí se přehled toho, co všechno se smaže. Některé položky můžete klepnutím spravovat.
  • Pro potvrzení smazání zařízení klepněte na Pokračovat.
  • Nakonec už se jen stačí autorizovat heslem k Apple ID a dokončit průvodce.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné převést iPhone do továrního nastavení. Jakmile proces dokončíte, tak bude iPhone ve stavu, jako by byl úplně nový a vy jste ho zrovna vytáhli z krabičky. Výše uvedený postup je aktuální pro iOS 15, pokud máte starší verzi iOS, tak je nutné v Nastavení → Obecné rozkliknout dole kolonku Obnovit nebo Resetovat. Kromě toho můžete v této sekci pro resetování zařízení provést také obnovení nastavení, sítě, mobilních tarifů, slovníku klávesnice, uspořádání plochy a polohy a soukromí.

Dnes nejčtenější

.