Zavřít reklamu

iPhone se vypíná je problém, se kterým se mohou někteří uživatelé jablečných telefonů potýkat. Jablečné produkty jsou všeobecně považovány za velmi spolehlivé, čas od času se ale prostě a jednoduše něco nepovede a výjimečně mohou začít zlobit. Pokud jste se dostali do situace, kdy se iPhone vypíná, tak se rozhodně nejedná o nic příjemného. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 příčin samovolného vypínání iPhonu a jejich řešení.

Chyba softwaru

Stává se vám, že iPhone klasicky používáte, ale z ničeho nic dojde k vypnutí? Popřípadě se například zobrazí načítací kolečko, po kterém následuje vypnutí, anebo zařízení hlásí zvláštní hlášky? Pokud jste si byť jen na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, tak je pravděpodobné, že je chyba v softwaru, tedy v iOS. V takovém případě uděláte nejlépe, když se váš iPhone pokusíte aktualizovat na nejnovější verzi operačního systému. Stačí přejít do Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru, kde aktualizace vyhledejte a nainstalujte. Nepomůže-li tento postup, tak si zálohujte všechny soubory a proveďte reset dat a nastavení, a to v Nastavení → Obecné → Přenést nebo resetovat iPhone → Smazat data a nastavení.

Příliš nízká či vysoká teplota

iPhone, potažmo jeho baterie, má stanovené určité teplotní rozmezí, ve kterém může bez problémů fungovat. Konkrétně je tohle rozmezí stanoveno od 0 do 35 °C. V případě, že se s jablečným telefonem dlouhodobě ocitnete někde, kde bude teplota mimo tohle rozmezí, tak můžete riskovat jeho náhlé vypnutí. Nejčastěji se s tímto můžete setkat při používání v zimě, popřípadě pokud naopak necháte v létě iPhone položený na přímém slunci, kdy už ale riskujete kompletní zničení telefonu. Co se řešení týče, tak v zimě se snažte iPhone nosit ve vnitřní kapse bundy, popřípadě v kapse na stehně. V letních měsících pak ideálně iPhone nechte ležet doma v chladu.

Špatně nainstalovaná aktualizace

Abyste mohli nainstalovat novou verzi iOS, tak je nutné, abyste splnili určité podmínky – primárně je nutné, abyste byli připojeni k internetu, a abyste měli zařízení dostatečně nabité. Pokud podmínky splňujete, tak se můžete do aktualizace vrhnout, každopádně to ale neznamená, že máte vyhráno. Naprosto ojediněle se může stát, že instalace aktualizace selže, například pokud se iPhone vybije a vypne. Často se po neúspěšné aktualizaci sám vzpamatuje, může ale nastat situace, kdy se bude dokola vypínat. V takovém případě bude nutné iPhone převést do režimu zotavení či DFU, připojit k Macu či počítači a provést aktualizaci, popřípadě obnovení.

Nízká kondice baterie

Pokud bychom měli jmenovat příčinu, kvůli které se iPhone samovolně vypíná nejčastěji, tak je to rozhodně nízká kondice baterie. Co se baterií uvnitř (nejen) jablečných zařízení týče, tak se jedná o spotřební zboží, které postupem času a využíváním ztrácí své vlastnosti. Primárně ztrácí maximální kapacitu, kromě toho ale nemusí být schopna poskytnout dostatečný výkon pro uživení hardwaru – v takovém případě se zařízení raději vypne, aby nedošlo k poškození. Pokud k vypnutí iPhonu kvůli špatné baterie dojde, tak se automaticky zapne řízení výkonu, kdy dojde ke zpomalení telefonu, aby baterie byla schopna hardwaru dodat potřebnou energii. Kondici vaší baterie zjistíte v Nastavení → Baterie → Kondice baterie. Pokud je maximální kapacita pod 80 %, tak je baterie považována za špatnou a doporučuje se její výměna. Neznamená však, že baterie s maximální kapacitou nad 80 % musí být ve všech případech v pořádku.

Hardwarový problém

Vyzkoušeli jste už prakticky všechny postupy pro opravení iPhonu, ale ten se neustále vypíná, popřípadě se ani nedostanete do iOS? Pokud ano, tak pro vás mám nejspíše špatnou zprávu, jelikož se s největší pravděpodobností jedná o hardwarový problém. Zkuste si vzpomenout, zdali vám iPhone náhodou nedávno ošklivě nespadl na zem, popřípadě může k hardwarovým problémům dojít také po neodborném zásahu opraváře při výměně displeje, baterie či jiné součástí. Jestliže k problémům dochází těsně po provedení opravy, tak proveďte reklamaci. Pokud se nic z tohoto nestalo, tak se nejspíše nevyhnete opravě v autorizovaném servisu.

iphone error chyba

Dnes nejčtenější

.