Zavřít reklamu

Z Apple Watch se v posledních letech stalo nesmírně komplexní zařízení, které toho umí opravdu mnoho. Kromě toho, že se jedná o prodlouženou ruku iPhonu, tak primárně jablečné hodinky slouží k tomu, aby sledovaly naše zdraví, aktivitu a hygienu. V tomto článku se společně podíváme na celkově 10 způsobů, kterými se Apple Watch starají o naše zdraví. Prvních 5 tipů najdete přímo zde, dalších 5 tipů pak zobrazíte na našem sesterském magazínu Jablíčkář pomocí odkazu níže.

DALŠÍCH 5 TIPŮ ZOBRAZÍTE KLEPNUTÍM ZDE

Sledování cvičení a aktivity

Začneme funkcí, kterou Apple Watch umí prakticky odpradávna – jedná se o sledování cvičení a aktivity. Pokud tedy patříte mezi jedince, kteří aktivně cvičí, tak si v rámci aplikace Cvičení můžete najít konkrétní typ cvičení s tím, že vám následně hodinky budou zaznamenávat důležitá data, například ohledně srdečního tepu, spálených kalorií, ušlých kilometrů apod. Kromě toho jsou alfou a omegou jablečných hodinek kroužky aktivity, které se každý den resetují a mají vás motivovat k pohybu, cvičení a stání. Zdravý pohyb je důležitý a nutno zmínit, že Apple Watch dokáží motivovat opravu parádně.

1520_794_Apple-Watch-activity

Kontrola srdečního tepu

Apple Watch disponují senzorem srdečního tepu, který je velmi přesný. Svůj srdeční tep si můžete zobrazit prakticky kdykoliv a kdekoliv, hodinky vás ale každopádně mohou upozornit na to, pokud je váš tep při nečinnosti delší dobu příliš vysoký, anebo naopak nízký. Zároveň díky tomu mohou Apple Watch detekovat fibrilaci síní a případně vám také zachránit život, o čemž jsme vás na našem magazínu již nejednou informovali.

Sledování menstruačního cyklu

Součástí hodinek od Applu je také aplikace Sledování cyklu, v rámci které mohou ženy sledovat svůj menstruační cyklus. Již hodněkrát jsem slyšel, že je sledování menstruačního cyklu opravdu velmi užitečné, jelikož skrze nabíraná data můžete získat přehled o vašem celkovém zdraví a zjistit, zdali náhodou není něco špatně. Po nasbírání dostatečného množství dat můžete navíc přesněji zjistit míru (ne)pravidelnosti, společně s dalšími informacemi.

Detekce pádu

Pokud vlastníte Apple Watch Series 4 a novější, tak můžete provést aktivaci funkce Detekce pádu. Jak už název této funkce napovídá, tak může detekovat případný pád. V případě, že k pádu uživatele opravdu dojde, tak se na Apple Watch objeví rozhraní, ve kterém můžete buď určit, že jste v pořádku, anebo si můžete nechat zavolat pomoc. Pokud se neozvete po dobu jedné minuty, tak je pomoc zavolána automaticky. Detekci pádu jsem osobně již měl tu čest využít a funguje naprosto spolehlivě.

Sledování a měření spánku

S příchodem watchOS 7 jsme se konečně dočkali funkce, po které nespočet uživatelů volalo už opravdu dlouhou dobu. Konkrétně je řeč o sledování a měření vašeho spánku. Tato funkce vám může pomoci s dodržováním spánkové hygieny, součástí které je například pravidelnost spánku či jeho délka. Zobrazit si dále můžete také dechovou frekvenci či srdeční tep při spánku, průměrný čas spánku za vybrané období a další užitečné informace.

Dnes nejčtenější

.