Zavřít reklamu

Zhruba týden nazpět jsme se dočkali vydání nových operačních systémů od Applu. Jen pro připomenutí kalifornský gigant přišel s iOS a iPadOS 15.4, macOS 12.3 Monterey, watchOS 8.5 a tvOS 15.4. Všechny tyto operační systémy jsou tedy aktuálně k dispozici ke stažení pro všechny jedince, kteří vlastní podporované zařízení. Na našem magazínu se od vydání novým systémům věnujeme – ukazujeme si novinky a mimo jiné vám přinášíme tipy, které pomohou v případě, že zařízení po aktualizaci ztratilo výkon nebo výdrž. V tomto článku se společně podíváme na 5 tipů pro prodloužení výdrže baterie jablečných hodinek po instalaci watchOS 8.5.

Vypněte animace a efekty

Při používání Apple Watch si můžete v určitých případech všimnout animací a efektů, které se zobrazují. Díky animacím a efektům systém vypadá jednoduše dobře, na druhou stranu je ale k vykreslení potřeba určitá dávna výkonu. A pokud zařízení využívá hardware více než obvykle, tak samozřejmě dochází k rychlejšímu vybíjení baterie. Pro deaktivaci animací a efektů přejděte na Apple Watch do Nastavení → Zpřístupnění → Omezit pohyb, kde funkci pomocí přepínače aktivujte. Navíc k tomu dojde ihned poté k výraznému zrychlení hodinek.

Aktivujte úsporný režim při cvičení

Apple primárně jablečné hodinky zkonstruoval k tomu, abyste pomocí nich mohli měřit svou aktivitu a sledovat zdraví. Kromě toho se ale jedná o naprosto perfektního pomocníka, díky kterého lze jednoduše přímo ze zápěstí vyřizovat notifikace a mnoho dalších věcí. Co se týče cvičení, tak Apple Watch na pozadí sledují především činnost srdce. Pokud si necháváte aktivitu s pomocí hodinek měřit často, tak rozhodně víte, že výdrž baterie padá rychle dolů – a z velké části za to může právě měření srdeční aktivity. Proto existuje speciální úsporný režim, který při chůzi nebo běhu přestane srdeční senzor využívat, čímž se ušetří baterie. Deaktivaci provedete tak, že na iPhonu přejdete do aplikace Watch, kde v kategorii Moje hodinky přejděte do Cvičeníaktivujte Úsporný režim.

Optimalizované nabíjení baterie

Veškeré baterie, které se nachází uvnitř (nejen) jablečných zařízení, postupem času a využíváním ztrácí své původní vlastnosti. To znamená, že nevydrží tak dlouho a navíc k tomu nemusí být schopné zařízení dodat potřebnou šťávu, což způsobuje zasekávání apod. Aby vám baterie vydržela co nejvíce, tak je třeba se o ni starat. Nejvíce baterii pomůžete, pokud se ji budete snažit udržovat mezi 20 až 80 % nabití – v tomto rozmezí baterie funguje nejlépe a nedochází k nadměrnému stárnutí. K tomu, aby se nabíjení zablokovalo při splnění určitých podmínek na 80 %, můžete využít funkci Optimalizované nabíjení. Tu aktivujete na Apple Watch v Nastavení → Baterie → Kondice baterie. Zde stačí sjet níže a aktivovat Optimalizované nabíjení.

Vypnutí sledování srdeční aktivity

Na jedné z předchozích stránek jsem vás informoval o speciálním úsporném režimu, kdy se při chůzi či běhu vypne sledování srdečního tepu. Kromě tepu při cvičení však dokáží Apple Watch s pomocí senzoru sledovat srdeční tep i na pozadí a případně vás upozornit na příliš nízký či vysoký tep při nečinnosti. Díky tomu můžete předejít různým srdečním problémům. Na druhou stranu ale při měření tepu na pozadí dochází k nadměrné spotřebě energie v baterii. Máte-li jistotu, že je vaše srdce v pořádku, tak můžete sledování srdeční aktivity úplně vypnout. Stačí na iPhonu přejít do aplikace Watch, kde v kategorii Moje hodinky přejděte do sekce Soukromídeaktivujte možnost Srdeční tep.

Deaktivace rozsvícení displeje po zvednutí zápěstí

Displej Apple Watch můžete aktivovat různými způsoby. Buď se jej můžete jednoduše dotknout prstem, popřípadě stačí pootočit digitální korunkou. Nejčastěji ale využíváme automatické rozsvícení po zvednutí zápěstí směrem k úrovni hlavy. Nutno ale zmínit, že tato funkce nefunguje vždy úplně ideálně, takže může docházet čas od času ke špatnému vyhodnocení a rozsvícení v nesprávnou dobu. Displej samozřejmě spotřebovává baterii prakticky nejvíce, takže je vybíjení baterie opravdu znát. Pokud chcete automatické rozsvícení displeje po zvednutí zápěstí vypnout, tak přejděte na iPhonu do aplikace Watch, kde v kategorii Moje hodinky otevřete sekci Zobrazení a jas, a poté proveďte deaktivaci funkce Probudit zvednutím zápěstí.

Dnes nejčtenější

.