Zavřít reklamu

Google Maps mohou sloužit k celé řadě různých účelů. Můžete si s jejich pomocí naplánovat trasu z bodu A do bodu B, vyhledávat informace o nejrůznějších firmách a podnicích, nebo zkrátka jen cestovat prstem po mapě a objevovat zajímavá místa. Právě při takovém cestování prstem na mapě ale můžete někdy učinit poměrně nezvyklé objevy…

Pentagram v Kazachstánu

Mezi známější nezvyklé objevy v Google Maps patří obří pentagram, který můžeme vidět na satelitních záběrech služby Google Earth v jedné z části Kazachstánu. U pentagramu se v průběhu času objevovaly různé popisky počínaje dvojicí bodů, pojmenovaných Adam a Lucifer, a konče zmínkou o nedokončeném letním táboře. V současné době je nicméně jediným bodem v oblasti pentagramu noční klub s názvem Sebasitán.

Pentagram v Kazachstánu si můžete prohlédnout zde.

Armáda zombies na poli

Pokud se rádi procházíte prstem na mapě například po Finsku, můžete na jednom z tamních polí narazit na záhadné seskupení, které může na první pohled vypadat jako hrozivá armáda zombies – tak tento jev ostatně nazval i provozovatel jednoho z tiktokových účtů, zaměřených na bizarní nálezy na Google Maps. Ve skutečnosti se ale jedná o instalaci strašáků do zelí.

Armádu „zombies“ si můžete prohlédnout zde.

„Démon“ pod mostem

Lidská fantazie je mnohdy bezbřehá a dává nám schopnost vidět v naprosto obyčejných a neškodných věcech něco, co nám může připadat děsivé a nevysvětlitelné. Údajná démonická tvář, která se nachází na záběrech Street View pod jedním z mostů v New Yorku, má zajisté své racionální vysvětlení. Ostatně – můžete se podívat sami a popřemýšlet, o co se ve skutečnosti jedná.

Tvář pod mostem si můžete prohlédnout zde.

Famfrpál ve Vietnamu

Bizarní nálezy na Google Maps a Street View nemusí mít nutně jen strašidelný nádech. Pokud se při virtuální procházce Street View v jednom z vietnamských měst podíváte nahoru, můžete nad hlavou spatřit velice nezvyklý úkaz v podobě mladíka sedícího na koštěti a držícího selfie tyč s mobilním telefonem.

Vietnamský famfrpál v oblacích si můžete prohlédnout zde.

Toalety „U Batmana“

Pokud do Google Maps zadáte souřadnice 26.357896, 127.783809, zobrazí se vám jedna z mnoha budov v japonském městě Okinawa. V případě, že přepnete mapu do satelitního zobrazení, můžete si všimnout, že se na střeše dané budovy nabízí důvěrně známé logo Batmana. O původu a stáří loga existují různé teorie, na internetu lze nicméně dohledat, že by se Batmanův symbol měl na střeše nacházet už od osmdesátých let minulého století. Jedná se o vojenskou základnu, i když je na Google Maps dané místo označené jako veřejné toalety. Jedna z teorií hovoří o tom, že se symbol Batmana vztahuje k faktu, že na základně kdysi sídlila letka, přezdívaná „Netopýři“.

Batmanovo logo si můžete prohlédnout zde.

Dnes nejčtenější

.