Zavřít reklamu

Jste-li vášnivými hráči her ve službě Game Pass Ultimate z dílny Microsoftu, zbystřete. Pokud si je totiž kromě počítače a Xboxu užíváte i na iPhonech či iPadech, Microsoft si pro vás přichystal třešinku v podobě výrazného zlepšení chodu služby právě na mobilních zařízeních. Hraní tak díky tomu bude ještě příjemnější. 

V současnosti je na iPhonech a iPadech Xbox Cloud Gaming nebo chcete-li cloudové hraní v rámci služby Game Pass Ultimate dostupný skrze webovou aplikaci, kterou si lze jednoduše přidat na plochu vašeho mobilního zařízení pro rychlý přístup do služby. Ačkoliv nabízí webové aplikace osekanější možnosti než aplikace plnohodnotné, tedy ty stažitelné z App Store, Microsoftu se tu jeho daří neustále zlepšovat, což se mu povedlo i nyní, byť svým způsobem neviditelně. Ve svém novém blogovém příspěvku totiž informoval o tom, že díky optimalizaci výstupu videa na zařízeních iOS a zároveň díky optimalizovanému síťovému přenosu dat pro urychlení hry se herní zážitek z cloudového hraní na mobilech výrazně zlepšil. Stát se měl konkrétně plynulejší a zároveň se u něj snížila latence, díky čemuž se tak přiblížil klasickému konzolovému či počítačovému hraní. Tento upgrade následně začali potvrzovat i samotní hráči a to jak pozitivními ohlasy, tak i výrazným nárůstem herní doby na mobilních zařízeních.

Jelikož veškeré změny proběhly na straně Microsoftu a zároveň na iPadech a iPhonech běží jen webová aplikace, což je de facto jen upravená webová stránka, pozitivní je, že pro projevení změny není třeba udělat de facto nic. Veškeré aktualizace jsou totiž automaticky dostupné a hráči si tak mohou užít ničím nerušené hraní bez nutnosti aktualizace aplikace. 

Xbox Game Pass Ultimate lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.