Zavřít reklamu

S iPhony 12 uvedl znovu Apple na scénu technologii MagSafe, kterou nyní disponují i iPhony 13 a 13 Pro. V případě telefonů společnosti ale ne formou konektoru známého z MacBooků. Zde se jedná o magnetické bezdrátové nabíjení. To má ale přidanou hodnotu v tom, že se jeho magnety dají využít i pro množství dalšího příslušenství – od držáků a stojanů třeba po peněženky. Moft Snap je pak držák se stojánkem v jednom. 

MagSafe má jasnou výhodu v tom, že dokáže nejen bezdrátově nabíjet iPhony 15 W. Obsažené magnety jde ale využít i pro další užitečné příslušenství. Jaké, to už záleží výhradně na výrobcích a jejich kreativních nápadech. Společnost Moft má poměrně široké portfolio, kdy jedním ze základních produktů je právě stojan Snap.

Zcela nový rozměr 

V minimalistickém balení není třeba hledat cokoli navíc. Po vyndání držáku a sloupnutí fólie na jeho zadní straně jej můžete ihned uchytit na svůj iPhone a začít používat. To hned několika způsoby, které máte vyobrazené na zadní straně balení. Díky své konstrukci totiž nabízí skutečně bohatou variabilitu. Jeho magnety se pevně a spolehlivě přichytí k iPhonu, takže opravdu nemusíte mít strach, že se ten odpojí. A to ani v případě iPhonu 13 Pro Max.

I když toto příslušenství vypadá jako kožené, ve skutečnosti tomu tak vůbec není. Jedná se o vegan friendly materiál šetrný k životnímu prostředí, díky čemuž mohla být také cena produktu sražena na minimum. Pořád je ale příjemný na dotek a na rozdíl od kůže po čase používání nelepí, jako to má právě kůže ve zvyku.

Nám na test dorazila velice efektní žlutá barva (Hello Yellow), která je dobře viditelná a připomíná podzimní barvy. K dispozici je ale ještě univerzální černá (Night Black), luxusní modrá (Oxford Blue) a originální oranžová (Sunset Orange). Průměr stojanu je 60 mm, takže přesně kopíruje MagSafe magnety v iPhonu, jeho tloušťka je 6 mm a váha 37 g. Díky těmto rozměrům jej není problém nosit na iPhonu neustále, tedy klidně i v kapse u kalhot.

Bohaté možnosti využití 

První použití se přímo nabízí k větší jistotě držení samotného telefonu. Stačí si mezi rozevřené části stojanu vložit ukazováček a prostředníček a nemusíte se bát, že by vám zařízení při manipulaci s ním vyklouzlo. Telefony Applu totiž mají tu nevýhodu, že díky lesklým rámečkům a skleněným zádům prostě kloužou, a to zejména ve svých větších variantách. Manipulace je tak snazší a jistější třeba i při focení.

Pokud zadní část překlopíte, tak můžete stojan použít i jako, jak jinak než, stojan. Jeho polohování je pak přitom čistě na vás. Můžete iPhone postavit v ideálním sklonu pro videohovory, můžete jej mít v režimu na šířku pro sledování videí, nebo jej můžete mít úplně postavený. V takovém případě ale pouze s menšími velikostmi, protože zde už není přítomna opora v technologii MagSafe a iPhone 13 Pro Max toto příslušenství s jeho váhou neudrží. Moft Snap stojan pro iPhone 12/13 vás vyjde na 649 Kč. 

Moft Snap stojan pro iPhone můžete koupit zde

Další Moft příslušenství 

Příslušenství značky Moft je ale širší a soustředí se i na další MagSafe příslušenství. To v podání Applu je sice originální, ale značně předražené. S uvedením MagSafe technologie v iPhonech jsme se tak dočkali i třeba peněženky, kterou můžete na záda iPhonu snadno přichytit, přičemž do ní můžete vložit platební karty nebo osobní doklady. Moft ale dává takovému příslušenství přidanou hodnotu.

Moft MagSafe stojan pro iPhone 12/13 totiž také pojme platební karty nebo doklady, a to až tři, a ostatně také papírové bankovky, zároveň ale slouží právě i jako stojánek. Díky důmyslné konstrukci stačí jeho část jen překlopit a rázem můžete mít iPhone v takové poloze, v jaké potřebujete – na výšku i na šířku, v druhém případě hned ve dvou různých polohách. Materiál je stejný, tedy veganská kůže, tloušťka je přitom jen 5 mm. K dispozici je i mnoho barevných variant, a jeho cena je 749 Kč (Apple kožená peněženka s MagSafe stojí 1 690 Kč). 

Moft MagSafe Stojan pro iPhone koupíte zde

A pak jsou zde ještě Moft magnety. Jedná se o speciální magnety určené pro využití s příslušenstvím značky, díky kterým můžete upevnit svůj iPhone do vertikální polohy na jakoukoli plochu. Toho využijete zejména v kuchyni nebo koupelně, ale třeba i automobilu nebo ložnici místo odkládání zařízení na noční stolek. Díky 3M vrstvě je samolepící páska schopna nalepit se téměř na jakýkoli povrch, ať už je to sklo, obklad atd.

Při samostatném použití s iPhonem ale nefunguje, a to z důvodu svých malých rozměrů, které se MagSafe magnetům spíše vyhýbají. Příslušenství Moft ale s jejich použitím právě počítá. Cena jednoho magnetu je 89 Kč, pokud si koupíte sadu dvou, vyjdou vás na 149 Kč. Ve všech případech se jedná o skutečně přínosné a užitečné příslušenství, které v mnoha ohledech rozšiřuje možnosti iPhonů 12 a 13. Design je minimalistický ale účelný pro to, jaké funkce mají produkty plnit. Líbivé jsou nejen barevné varianty, ale především použitý materiál, který nijak nestárne a je jednoduše příjemný při jakékoli manipulaci.

Moft magnety koupíte zde

Dnes nejčtenější

.