Zavřít reklamu

Jak na iPhone zobrazit procenta baterie je termín, který vyhledávají všichni noví uživatelé jablečných telefonů. A není se čemu divit, jelikož ve výchozím nastavení se procenta baterie na iPhone nezobrazují a namísto nich je možné vidět pouze ikonu baterie, ze které však přesná procenta baterie nevyčtete. Dobrou zprávou je, že si zobrazování procent baterie na iPhone můžete aktivovat a rozhodně se nejedná o nic složitého. Staří veteráni by tuto funkci zapnuli nejspíše už i poslepu, noví uživatelé samozřejmě postup znát nebudou.

Jak na iPhone zobrazit procenta baterie

Procenta baterie na iPhone si můžete nechat zobrazit v horní části telefonu, hned vedle ikony baterie. Bohužel nelze nastavit, aby došlo ke skrytí ikony baterie, popřípadě aby se procenta baterie vepsala do ikony baterie, jako je tomu například u telefonů Android. Pokud byste tedy na iPhone chtěli zobrazit procenta baterie, tak postupujte následovně:

  • Prvně na iPhone přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže.
  • Zde pak lokalizujte a otevřete sekci Baterie.
  • Nakonec v horní části aktivujte pomocí přepínače Stav baterie.

Výše uvedeným způsobem aktivujete zobrazování procent baterie na iPhone v horním řádku. Tento postup lze využít pouze na starších iPhonech s Touch ID, kde se procenta baterie ve výchozím nastavení nezobrazují. Pokud vlastníte iPhone X a novější s Face ID, tak se procenta baterie zobrazují automaticky. Nedostanete je ale do horní lišty tak, abyste je viděli bez nutnosti interakce. Pokud chcete na iPhone X a novějším procenta baterie zobrazit, tak je nutné otevřít ovládací centrum, a to přejetím prstu z pravé horní hrany displeje směrem dolů. Následně se vám v horní části procenta baterie zobrazí. Pokud aktivujete Režim nízké spotřeby, tak se procenta baterie automaticky zobrazí i na starších iPhonech s Touch ID.

 

Dnes nejčtenější

.