Zavřít reklamu

Když na začátku tohoto týdne Apple světu představil svůj nový Studio Display coby levnější alternativu jeho Pro Display XDR, nejednoho uživatele napadlo, zda jej lze připojit třeba i k počítačům s Windows. Vzhledem k tomu, že k propojení nevyužívá Apple u displeje žádný proprietální konektor, se totiž možnost jeho připojení k PC s Windows nezdálo jako nereálné. Přesně to nyní potvrdil i samotný Apple, který nicméně doplnil, že při tomto typu propojení bude existovat pár “hluchých míst”. 

Na kompatibilitu Studio Displaye se Applu dotázal konkrétně portál The Verge, kterému se díky tomu podařilo zjistit, že displej s OS Windows funkční skutečně bude a de facto jediná věc, která bude třeba, je disponovat Thunderbolt portem, jenž umožní klasické kabelové propojení počítače s displejem. Apple navíc dále potvrdil, že bude u Windows funkční kromě samotného zobrazovací panelu i 12MPx webkamera spolu s mikrofonem a reproduktory. Je tu však pár důležitých ale. Tím prvním je nefunkčnost funkce Center Stage, která zajišťuje to, že je uživatel při videohovorech neustále udržován v záběru (pokud z něj tedy vyloženě “nevypadne”) a dalšími pak nepodpora prostorového zvuku s Dolby Atmos či nefunkčnost Hey Siri, která bude při připojení monitoru k Macu k dispozici. Zároveň samozřejmě platí, že pokud nebude port, přes který bude PC s displejem propojený, dostatečně výkonný, displej nepoběží v plném rozlišení, ale přizpůsobí se počítači. 

Podtrženo, sečteno – ačkoliv je nový Studio Dispay s počítači Windows kompatibilní, vzhledem k okleštění některých funkcí, které kvůli tomu zůstanou exkluzivitou pro Macy, nedává příliš jeho nákup uživatelem, který nevyužívá Mac, smysl. Jen s jablečným počítačem jej totiž půjde využít naplno ve všech směrech, díky čemuž bude jeho cena o něco obhájitelnější. 

Dnes nejčtenější

.