Zavřít reklamu

iPhone SE 3 výdrž baterie zajímá vzhledem k tomu, že se právě jejím prodloužením oproti předešlé generaci Apple na včerejší Keynote chlubil, snad každého jablíčkáře. Kalifornský gigant se sice o přesných číslech v průběhu prezentace nezmínil, jeho oficiální web však vše dodatečně prozradil. A jak se zdá, je se skutečně na co těšit. 

Zatímco iPhone SE 2 zvládal dle oficiálních měření až 13 hodin přehrávání videa, 8 hodin streamování a 40 hodin přehrávání zvuku, iPhone SE 3 zvládá dle Applu 15 hodin přehrávání videa, 10 hodin streamování a 50 hodin přehrávání zvuku. Výdrž baterie by tak měla být zhruba o pětinu lepší, což není vůbec špatná hodnota – tím spíš, když si pomyslíme, že je zajištěna de facto jen nasazením úspornějšího čipsetu. A13 Bionic z roku 2019 v telefonu totiž nahradil A15 Bionic z roku 2021. 

Poměrně zajímavé je zejména to, že se díky úspornějšími čipsetu a tedy celkově lepší výdrži nový iPhone SE 3 vcelku solidně přiblížil k výdrži iPhonů 13. Pokud bychom jej totiž srovnávali například s iPhonem 13 mini, u kterého si uživatelé výdrž pochvalují (s přihlédnutím na jeho rozměry), zjistili bychom, že na něj při přehrávání videa ztrácí jen 2 hodiny, při streamování 3 hodiny a při přehrávání zvuku 5 hodin, což není až tak zlé. Pokud by vás pak jen tak pro zajímavost napadlo, jak si asi SE 3 vede oproti iPhonu s nejlepší výdrží současnosti – tedy iPhonu 13 Pro Max -, ten zvládá přehrávat video 28 hodin, streamovat 25 hodin a přehrávat zvuk 95 hodin. Zde už je tedy skok brutální, byť je třeba brát v potaz fakt, že je tu i brutální rozdíl ve velikosti baterie. 

Dnes nejčtenější

.