Zavřít reklamu

Pro komunikaci s vaší rodinou, kamarády či známými můžete využít všemožné aplikace. Nejpopulárnějšími aplikacemi jsou ty chatovací, například v podobě Messengeru, WhatsAppu či Telegramu. Pro osobnější kontakt se ale rozhodně vyplatí využívat takové aplikace, ve kterých se můžete společně vidět, tedy ve kterých můžete vytvořit video hovor. Mezi nejznámější aplikace pro video hovory patří například Zoom, Microsoft Teams či Skype, své vlastní řešení má ale i Apple v podobě služby FaceTime. Všechny tyto služby se staly velice populárními v době COVIDu, kdy byla nařízena výuka z domu a pro pracující jedince často home-office.

Jak na iPhone ve FaceTime rozmazat pozadí

FaceTime se v rámci iOS 15 dočkal opravdu velkých vylepšení, která rozhodně COVIDová opatření popohnala. Primárně se jedná o možnost připojení k FaceTime hovoru i v případě, že uživatel nevlastní Apple zařízení, což doposud nebylo možné. Jednoduše stačí, abyste dotyčnému jedinci odeslali odkaz, na který klepne a rázem se ocitne ve webovém rozhraní FaceTime. V neposlední řadě, díky možnosti pozvání přes odkaz, nemusíte mít uživatele, kterého chcete pozvat, v kontaktech – opět mu jen odkaz pošlete a ten se připojí. V tomto článku se ale budeme věnovat nové možnosti pro rozmazání pozadí. I tato funkce byla integrována díky COVIDu do většiny zmíněných aplikací, Apple ji však vylepšil a funguje na zcela jiném principu. Pozadí můžete při FaceTime hovoru rozmazat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem zařízení přesunuli do FaceTimevytvořili video hovor.
  • Jakmile tak učiníte, tak na vašem iPhonu otevřete ovládací centrum:
    • iPhone s Touch ID: přejeďte prstem ze spodní hrany displeje směrem nahoru;
    • iPhone s Face ID: přejeďte prstem z pravé horní strany displeje směrem dolů.
  • Zde pak v horní části ovládacího centra klepněte na Videoefekty.
  • Ocitnete se v rozhraní pro správu videoefektů. Zde klepněte na možnost Portrét.
  • Tímto jste aktivovali portrétní režim. Nyní se stačí vrátit zpět do FaceTime video hovoru.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné jednoduše v rámci FaceTime hovoru rozmazat pozadí. Tento postup můžete každopádně provést i přímo v hovoru – stačí, abyste klepnuli na ikonu portrétu v náhledu vaší obrazovky. Stejně pak režim také deaktivujete. Kromě možnosti pro rozmazání pozadí můžete při FaceTime hovoru při využití kompatibilních sluchátek aktivovat také režim mikrofonu, a to buď standardní, dále izolace hlasu pro co největší vyzdvižení hlasu v rušném prostředí, popřípadě široké spektrum pro zachycení naprosto všeho. Režim mikrofonu změníte stejně jako aktivujete rozmazání pozadí, pouze namísto obrazových efektů rozkliknete Režim mikrofonu.

portret_rezim_facetime

Dnes nejčtenější

.