Zavřít reklamu

Poměrně pozoruhodná data přinesl čerstvý průzkum zahraniční analytické společnosti SellCell, která se pokusila zjistit, jaký zájem by měl být o chystaný iPhone SE 3, který by měl Apple světu představit již dnes. Přestože má být iPhone SE 3 alespoň dle dosavadních úniků poměrně nudným zařízením, pravdou je, že se jej chystá pořídit na 40 % dotazovaných, přičemž poměrně dost z nich pak dokonce jako své hlavní zařízení a to i přesto, že se o nejlevnější telefony jednat nebude.

Z průzkumu, kterého se zúčastnilo více než 2500 jablíčkářů, plánuje nový iPhone SE koupit 40 % z nich. Celých 24 % z 2500 uživatelů pak plánuje nový SE používat jakožto své primární zařízení a 16 % jej pak chce koupit buď jako dárek, nebo jako sekundární zařízení například coby náhradní telefon. Poměrně zajímavé je pak i to, že celkem 11,5 % dotazovaných, kteří se chystají iPhone SE 3 používat coby primární zařízení, na něj přejde z iPhonu 11, z čehož jasně vyplývá, že upřednostňují 5G například před Face ID či modernějším designem, což je poměrně překvapivé. 

Podpora 5G sítí však není v žádném případě tou hlavní zbraní novinky. Téměř 30 % dotazovaných totiž uvedlo, že je pro ně u SE 3 nejlákavější nízká cena, na 25 % pak uvedlo nutnost upgradu ze staršího iPhonu, 15 % uvedlo 5G, 11 % kompaktní tělo a téměř 7 % pak oblibu v Home Buttonu s Touch ID. Zajímavá jsou ale i další data. Z těch, kteří si iPhone SE 3 pořizovat nechtějí, vybralo 66 % jako důvod spokojenost se svým současným iPhonem a pouhá 3 % se nechala slyšet, že jim SE nepřijde dostatečně prémiové. Přitom v České republice je SE pranýřováno primárně za svou neprémiovost. Data jsou však samozřejmě jedna věc a realita druhá a leckdy výrazně odlišná. Nechme se proto překvapit, jak celá zápletka nakonec dopadne. 

iPhone SE 3 bude možné zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.