Zavřít reklamu

Příznivci profesionálních displejů z dílny Applu budou mít v nadcházejících letech důvod k radosti. Podle informací portálu 9to5mac totiž připravuje kalifornský gigant ve svých dílnách nástupce nynějšího Pro Display XDR s názvem Apple Studio Display, který svým rozlišením zadupe nynější XDR do země. 

Zatímco Pro Display XDR disponuje rozlišením 6K (konkrétně 6016×3384 pixelů při 218 ppi), nový Studio Display má nabízet neuvěřitelných 7K, což jinými slovy znamená, že nabídne buď výrazně vyšší hustotu pixelů na stejné úhlopříčce jako Pro Display XDR, nebo nabídne podobnou hustotu pixelů a tedy i extrémně kvalitní obraz na úhlopříčce větší. Pravděpodobnější je nicméně v tuto chvíli první možnost, jelikož už 32” je pro mnohé uživatele pomyslná hrana. Displej má nést označení J327 a má být podle dostupných informací osazen čipem řady A či M, přičemž tento čip má pomáhat se zobrazováním obsahu v co nejvyšší kvalitě. 

V tuto chvíli sice nejsou k dispozici informace o ceně ani dostupnosti, ale s ohledem na cenu Pro Display XDR je prakticky jasné, že se opět bavíme o monitoru s cenovkou výrazně přesahující sto tisíc korun. Odhalení displeje by pak mohlo teoreticky proběhnout ke konci letoška spolu s nástupcem Macu Pro, který se na závěr roku podle dostupných informací taktéž chystá coby jeden z posledních Maců transformovaných na Apple Silicon. 

Apple produkty můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.