Zavřít reklamu

První letošní Keynote klepe na dveře, což pro Apple znamená jediné – poprask kolem ní je třeba rozdmýchat co nejvíc je to jen možné. O to se nyní pokouší i na Twitteru skrze hashflagy, které se pro něj staly již jakousi tradicí.

Hashflag použil Apple vůbec poprvé předloni v září u Keynote, na kterém odhalil novou generaci iPadů Air a Apple Watch. O měsíc později pak totéž, byť s jinou grafikou, zopakoval při představení iPhonů 12 s HomePody mini a poté pak i u prvních Maců s procesory Apple Silicon. Speciálního hashflagu jsme se dočkali i u všech ostatních Keynotes od té doby a proto vůbec nepřekvapí, že ani tentokrát tento drobný, byť milý prvek nechybí.. Jak jej “zaktivovat”?

Apple Event

Odpověď na výše uvedenou otázku je velmi jednoduchá. Stačí totiž jen na Twitter tweetnout #AppleEvent. Jakmile tak učiníte, objeví se vedle hashtagu logo Applu zbarvené do několika barev počínaje modrou a konče žlutou, jako tomu je i u včera rozeslané pozvánky na tuto akci. Jedná se tedy o hezký prvek, kterým lze váš Twitter ozvláštnit a který na blížící se Apple Event dokáže upozornit více než dobře. V textu si jej totiž všimne zkrátka každý.

První letošní Apple Event je naplánovaný na úterý 8. března, konkrétně pak na 19:00 našeho času. Ačkoliv samozřejmě Apple se předstihem neprozradil, čeho všeho se na konferenci dočkáme, díky únikům z předešlých týdnů víme, že by to měl být zejména iPhone SE 3 s podporou 5G sítí, dále pak nový iPad Air a jeden či dva nové Macy s čipy Apple Silicon – konkrétně pak pravděpodobně nová základní verze 13″ stroje a upgradovaný Mac mini, který může dorazit buď taktéž jen s novým základním čipem, nebo jej Apple možná osadí loni představenými profesionálními řešeními ve formě čipů M1 Pro a M1 Max.

Dnes nejčtenější

.