Zavřít reklamu

 

O hackerské skupině Anonymous píšeme na našem magazínu v posledních dnech takřka nepřetržitě. Je totiž naprosto neuvěřitelné, co vše je schopna Rusku, které před týdnem započalo invazi na Ukrajinu, napáchat za škody “jen tak od počítače”.  Dopady těchto útoků jsou totiž čím dál větší a pro Rusy tedy i vážnější. 

Před pár hodinami informovala hackerská skupina na svém Twitteru konkrétně o tom, že se jí podařilo nabourat do systému kontrolního centra Roskosmosu, tedy ruské vesmírné agentury. A jelikož ta provozuje mimo jiné i špionážní satelity, které jsou v současnosti Ruskem využívány pro snímání polohy ukrajinských ozbrojených sil, znamená to, že se Anonymous de facto podařilo Rusko oslepit a to tak bude nyní útočit de facto naslepo. Jiné zdroje informací o pozicích jednotek v takového kvalitě totiž podle dostupných informací nemá. 

Ačkoliv nelze v tuto chvíli říci, jak dlouho budou schopni Anonymous systém Roskosmosu blokovat, i krátkodobá blokace samozřejmě Ukrajincům v boji s ruským agresorem velmi pomůže. Pro Anonymous je navíc důležité vědět, že mezery v těchto systémech evidentně existují a lze na ně tedy i cílit v nadcházejících útocích. Pro svět je pak tento útok další mentální vzpruhou a důkazem toho, že Rusko není v žádném případě nedotknutelné a škodit mu lze v celé řadě rovin.

Antiviry, které vám pomůžou ubránit se proti hackerům seženete zde

Dnes nejčtenější

.