Zavřít reklamu

Přestože je valná většina prémiových smartphonů dnešní doby tvořena kombinací kovu a skla, o žádné křehké květinky se rozhodně nejedná. Jejich výrobci totiž u nich nasazují vysoce odolná tvrzená skla schopná odolat jak pádům, tak i poškrábání. Odolnost se však přesto liší model od modelu, díky čemuž jsou tak uživatelsky velmi atraktivní nejrůznější testy odolnosti, kdy proti sobě stojí různé telefony. Jeden takový se objevil na YouTube i nyní a jelikož je v něm v jedné z hlavních rolí iPhone 13 Pro, byla by škoda vás o něj ochudit. 

Jedním z nejlepších kanálů na YouTube věnující se testům odolnosti je bezesporu Allstate, který v minulosti otestoval pády na zem právě iPhony 13 a 13 Pro, které se díky své konstrukci založené na nulovém zakřivení skleněných částí a kovového rámu, který obepíná kompletně skleněný displej spolu se zády ukázaly z hlediska odolnosti jako velmi solidní, o čemž se můžete přesvědčit ve videu níže.

O solidní odolnosti se však nedá tak úplně mluvit u nedávno představených Samsungů Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra. U těch totiž výrobce na zaoblené sklo vsází poměrně ve velkém, což však s sebou přináší oběť právě ve formě nižší odolnosti. V typově stejném testu, kterým dříve prošel iPhone 13 (Pro) proto nové Samsungy Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra zaplakaly kvůli poškozením mnohem dříve. Tvůrce testu se pak nechali slyšet, že jsou novinky dokonce náchylnější k poškozením než tomu je u jejich loňských předchůdců ve formě řady S21 a to i přesto, že si jsou telefony designově blízké.

Ačkoliv je jistě potěšující, že jsou iPhony řady 13 podle crash testu odolnější než řada Galaxy S22 od Samsungu, je třeba jedním dechem dodat, že jsou podobné testy založené dost i na štěstí, jelikož při pádech a jejich následcích hraje extrémní roli celá řada vnějších vlivů v čele s úhlem dopadu a tak podobně. Testy je proto třeba brát s určitou rezervou a hlavně nespoléhat na to, že když je iPhone dle nich odolnější, nemusíte se při jeho pádech bát. Ostražitost je totiž na místě i nadále, stejně tak jako využívání krytů.

Ochranné kryty pro iPhony lze sehnat zde

Dnes nejčtenější

.