Zavřít reklamu

I přesto, že domovská stránka na iPhonu svůj vzhled za posledních několik let výrazně nezměnila, tak samozřejmě určité odlišnosti najdeme. Asi nejvíce viditelných změn jsme se dočkali v iOS 14, kdy Apple přispěchal se zbrusu novými widgety. Ty konkrétně získalo novou, moderní podobu a hlavně si je konečně můžeme umístit na jednotlivé stránky mezi ikony aplikací, takže k nim máme přístup ihned, bez nutnosti přecházení na stránku s widgety. V neposlední řadě jsme se pak dočkali i přidání knihovny aplikací, která sdružuje veškeré méně používané aplikace. Společně s ní přišly i nové možnosti pro práci s jednotlivými stránkami.

Jak na iPhone odstranit stránky plochy

Patříte-li mezi čtenáře našeho magazínu, tak vám zajisté neunikly návody, ve kterých jsme si již ukázali, jak můžete změnit pořadí stránek, popřípadě jak je můžete na domovské obrazovce skrýt. Tím ale možnosti pro práci se stránkami nekončí. Konkrétně je možné docílit toho, abyste vybranou stránku kompletně odstranili, což se může v některých případech hodit – například abyste se ke knihovně aplikací dostali rychleji. Postup pro provedení je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli na domovskou stránku.
  • Jakmile tak učiníte, tak na prázdném místě bez ikony podržte prst.
  • Tímto se ocitnete v rozhraní pro úpravu domovské obrazovky.
  • Zde ve spodní části obrazovky, nad dockem, klepněte na ukazatel stránek.
  • Následně se ocitnete v rozhraní pro správu všech stránek s aplikacemi.
  • Pak v levém horním rohu stránky, kterou chcete smazat, klepněte na ikonu -.
  • Zobrazí se dialogové okno, ve kterém klepněte na možnost Odstranit.
  • Jakmile budete mít veškeré úpravy provedené, tak vpravo nahoře klepněte na Hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu odstranit stránky plochy. Díky tomu zajistíte, že na domovské obrazovce nebudete mít mnoho stránek, takže se případně rychleji dostanete ke knihovně aplikací. Pokud byste nechtěli stránky vyloženě odstranit, tak je můžete pouze skrýt, takže je kdykoliv budete schopni znova obnovit. Toho docílíte tak, že v režimu úprav pod stránkou odškrtnete políčko s fajfkou.

Dnes nejčtenější

.