Zavřít reklamu

Jste-li fanoušky Instagramu a zároveň majiteli iPadů, máme pro vás špatnou zprávu. Pokud jste totiž doufali, že se v dohledné době speciální aplikace Instagram pro iPady dočkáme, musíme vás zklamat. Nic takového totiž Meta v dohledné době v plánu nemá a to z celkem jednoduchého důvodu. 

K vydání Instagramu na iPady se před pár hodinami vyjádřil jeho šéf Adam Mosseri na Twitteru, byť tak možná činit neměl. Ve svém Tweetu, kterým odpovídal na otázku youtubera Marquese Brownleeho, totiž uvedl konkrétně to, že Instagram pro iPad není v současnoti prioritou, protože by ho jednoduše využívalo velmi málo lidí. Uživatelská základna iPadů totiž není dle šéfa Instagramu natolik velká, aby se aplikaci jen pro něj vyplatilo vyvíjet. Majitelé iPadů si tak budou muset i nadále vystačit jen se zvětšenou mobilní aplikací.

Ačkoliv se Mosseri k žádným dalším zajímavostem točícím se kolem iPadů neodhodlal, dá se říci, že nám o celkovém pohledu Mety na tuto platformu napověděl víc než dost. Víme totiž díky němu to, že je pro Metu důležité tvořit aplikace až od určitého množství uživatelů, což mimo jiné vysvětluje například to, že na WhatsApp pro iPad čekáme dlouhé roky. Ano, v jeho případě se sice hovořilo primárně o nemožnosti provozovat dva chaty pod jedním číslem na dvou zařízeních, ale pravda bude asi někde ještě trochu jinde, 

Dnes nejčtenější

.