Zavřít reklamu

S přicházejícím víkendem vám na stránkách našeho magazínu opět po menší přestávce přinášíme další kvíz. Tentokrát si v něm můžete ověřit své znalosti, týkající se méně známých produktů z dílny společnosti Apple. Nezapomeňte se svým výsledkem pochlubit na sociálních sítích, v komentářích pod tímto článkem, a sdílet kvíz s přáteli, abyste mohli porovnat své výsledky.

Kvíz: Vyznáte se v méně známých produktech od Applu?

1. Dávno před tím, než přišly na svět iPhony s vestavěnými fotoaparáty, vydala společnost Apple vlastní digitální fotoaparát. Vzpomenete si na jeho název?

2. Monitory počítačů mají ve většině připadů obdélníkový, horizontálně orientovaný tvar. V portfoliu společnost Apple byste ale našli i vertikálně orientovaný displej. Pochází z konce osmdesátých let minulého století a jeho název zní...

3. Když se řekne „přehrávač od Applu“, většině lidí se vybaví iPod. Spoustu let před vydáním prvního iPodu ale vzešel z dílny společnosti Apple také CD přehrávač. Jak se jmenoval?

4. Apple se v polovině devadesátých let pokoušel koketovat také s výrobou herní konzole. S jakou firmou se pro tyto účely spojil?

5. Apple má na kontě také vlastní webkameru. Byla vydána v roce 2003 a její název zněl...

6. Většina lidí používala svůj iPod spolu se sluchátky, i přesto ale Apple v roce 2007 přišel se speciální dockovací stanicí pro iPod 6. generace, která sloužila také jako reproduktor. Jak se nazývala?

7. Koncem devadesátých let a na počátku milénia se velké popularitě těšila také zařízení typu PDA. Appel v roce 1997 uvedl na trh PDA, které svou konstrukcí připomínalo malý laptop, a vyznačovalo se netradičními zaoblenými tvary. Vzpomenete si na jeho název?

Dnes nejčtenější

.