Zavřít reklamu

Společnost Samsung na začátku února představila trio modelů Galaxy S, tedy hlavní letošní konkurenty pro řadu iPhonů 13. Pokud model Galaxy S22 plní pozici nejmenšího z řady a Ultra je naopak tím nejvybavenějším modelem, může být Galaxy S22+ ideální volbou pro mnohé uživatele Androidu. Nám se tento smartphone dostal do rukou k porovnání jeho fotografických kvalit. 

Základní model nabízí 6,1“ displej, Galaxy S22+ pak disponuje 6,6“ úhlopříčku jeho displeje. I když se pak liší ještě v drobných detailech (jako rychlostech nabíjení), specifikace jejich fotoaparátů jsou totožné. A protože jsou oba modely osazeny také čipsetem Exynos 2200, měly by poskytovat stejné výsledky z jejich trojitého fotoaparátu skládajícího se z širokoúhlého, ultraširokoúhlého objektivu a teleobjektivu. Stejnou cestu ostatně razí i Apple, kdy mají shodné specifikace jak iPhony 13 a 13 mini, tak iPhony 13 Pro a 13 Pro Max.

Posun v hardwaru i softwaru

Jejich parametry jsou pak oproti Ultře té v iPhonech 13 bližší. Nejsou zde žádné výstřelky typu 100násobný Space zoom nebo 108MPx snímač. Samsung se navíc poměrně snažil, protože u obou modelů zmiňuje, že mají o 23 % větší senzory než jejich předchůdci v podobě modelů S21 a S21+ a do výbavy jim přidal i technologii Adaptive Pixel, díky níž se na snímač dostane víc světla, a na fotografiích tak lépe vyniknou detaily a barvy. Ostatně sami to můžete posoudit v přiložené galerii. Ukázkové snímky však byly pro potřeby webu zmenšeny, jejich plnou velikost si můžete prohlédnout zde.

Galaxy S22 i S22+ jsou vybaveny hlavním fotoaparátem s rozlišením 50 MPx a clonou f/1,8, teleobjektivem s 10 MPx a clonou f/2,4 a ultraširokým fotoaparátem s 12 MPx a clonou f/2,2. Také nová funkce AI Stereo Depth Map pak má usnadňovat především tvorbu portrétů. Díky sofistikovaným algoritmům mají výsledky vypadat lépe než dřív, a to nejen v případě lidí ale i domácích mazlíčků, kterým se nemají slévat chlupy s pozadím. V případě použití portrétu s teleobjektivem zde ale pořád drobné nedostatky jsou. 

Na ukázkových fotografiích si také můžete všimnout odlesků objektivu v případě přítomnosti přímého světla. Sklo Super Clear Glass, které účinně brání přezáření při pořizování snímků v protisvětle, se hodně snaží, ale není všemocné. Protože jsou ale objektivy celkově menší než ty na iPhonu 13 Pro, subjektivně jsou tyto rušivé prvky menší. 

Samsung Galaxy S22+ lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.