Zavřít reklamu

Populární hudební streamovací službu Spotify můžete využívat hned na několika různých platformách. Kromě iPhonu se jedná například o Mac, kde můžete hudbu ze Spotify poslouchat buďto přímo v aplikaci, nebo v prostředí webového prohlížeče. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu poslechu Spotify na Macu, určitě oceníte naši dnešní pětici tipů a triků.

Rozdělení playlistů

Pokud jste se ve Spotify vytvořili nebo přidali do knihovny větší množství playlistů, může být někdy těžké se v nich zorientovat. Abyste si v nich udělali lepší přehled, můžete od sebe jednotlivé skupiny playlistů oddělit mezerami v podobě prázdných playlistů. Nejprve přetažením uspořádejte stávající playlisty do skupin. Poté v panelu na levé straně okna aplikace Spotify zvolte Vytvořit playlist, klikněte na název playlistu a místo názvu napište mezeru. Takto si můžete vytvořit několik prázdných playlistů a poté je přetažením umístit mezi jednotlivé skupiny stávajících playlistů.

Přesun playlistů z Apple Music

Rozhodli jste se, že dáte sbohem hudební streamovací službě Apple Music a přejdete plně na Spotify? Naštěstí si nemusíte lámat hlavu se zdlouhavým a složitým znovuvytvářením playlistů. Stačí navštívit stránku Soundiiz, kde kliknete na Start Now a poté se přihlásíte k vašemu účtu. V sloupci na levé straně klikněte na Transfer a poté vyberte zdrojovou službu. Poté vyberte playlist, který chcete přesunout – pokud nemáte aktivovaný prémiový účet, nemůžete přesouvat více playlistů najednou. Nakonec stačí jen potvrdit výběr skladeb a zadat cílovou službu.

Přidání vlastních skladeb

Do Spotify si pro pohodlnější poslech můžete přidat také skladby, které se v samotné službě nenachází, ale které máte uložené na disku vašeho počítače. Spusťte na Macu aplikaci Spotify, klikněte na ikonku vašeho profilu a zvolte Nastavení. V sekci Zobrazit skladby ve složkách klikněte na Přidat zdroj a poté vyberte složku, obsahující skladby, které chcete přidat do vaší knihovny na Spotify.

Prolínání skladeb

Chtěli byste při poslechu hudební streamovací služby Spotify aktivovat režim prolínání skladeb? Žádný problém. V horní části okna aplikace Spotify klikněte na ikonku vašeho profilu a zvolte Nastavení. Zamiřte o něco níže, klikněte na Zobrazit pokročilá nastavení, a poté stačí jen aktivovat položku Prolínat skladby a nastavit časový horizont prolínání.

Tematická rádia

Oblíbili jste si při poslechu Spotify konkrétní skladbu a chtěli byste si nechat nabídnout související hudbu? Klikněte na tři tečky napravo do panelu s názvem skladby a zvolte Přejít na rádio skladby. Při přechodu na rádio skladby můžete nastavit vlastní řazení, přidávat skladby do seznamu oblíbených a mnoho dalšího.

Dnes nejčtenější

.