Zavřít reklamu

Přestože to ještě před pár dny vypadalo s letošním představením prvního headsetu z dílny Applu bledě, nyní se zdá, že se jej letos přeci jen dočkáme. Se zvyšující se šancí na jeho letošní představení proto nepřekvapivě roste i množství úniků informací, které se kolem tohoto produktu točí. O pár dalších, byť primárně potvrzujících dřívější informace, se nyní postaral asijský portál ET News. 

Zdroje výše zmíněného portálu se nechaly slyšet, že má Apple skutečně v plánu u headsetu nasadit micro OLED panely s brutálním rozlišením a hlavně velikostí pixelů od 4 do 20 mikrometrů, což je výrazně menší rozměr než je nyní u OLEDů standardem. Ty jsou totiž vyráběny s pixely v rozměrech 40 až 300 mikrometrů, jelikož se u nich nepočítá s tím, že by je uživatelé sledovali z bezprostřední blízkosti, jako je tomu právě u micro OLEDů. Krom toho nabízí micro typy panelů nižší energetickou spotřebu spolu s menší šířkou, díky čemuž jsou tak využitelné pro vícero zařízení, 

Displeje má Applu pro jeho headset dodávat konkrétně TSMC, které se mu v současnosti stará o čipsety řady A a M, které jsou využívány v mobilních zařízeních a v Macích. TSMC je však velmi spolehlivé, kvůli čemuž Apple věří, že si i s výrobou displejů poradí hravě. Ostatně, s výrobou panelů má již z minulosti zkušenosti, byť samozřejmě ne vyloženě s micro OLEDy. Snad se tedy prvních hmatatelných výsledků dočkáme skutečně již letos a svět se díky tomu opět zajímavým způsobem změní – tedy alespoň z hlediska technologií. 

Dnes nejčtenější

.