Zavřít reklamu

Apple je jedna z mála technologických společností, které se zajímají o zdraví svých zákazníků. Určitá zdravotní data mohou uživatelé sledovat v případě, že vlastní iPhone, a to v nativní aplikaci Zdraví. Pokud však vlastníte Apple Watch, tak těchto dat můžete zobrazit ještě o mnoho více. S příchodem nových generací Apple Watch se počet dostupných dat zvyšuje, takže čím novější jablečné hodinky máte, tak tím pro sledování zdraví lépe. Díky Apple Watch můžete sledovat také svou aktivitu, a pokud chcete, můžete ji s kýmkoliv sdílet a navzájem se tak motivovat. V tomto článku se podíváme na 5 tipů a triků pro sdílení aktivity, které byste měli znát.

Sdílení aktivity

Hned na začátek se společně podíváme na to, jak můžete vůbec aktivitu sdílet. Pokud chcete aktivitu s někým začít sdílet z iPhonu, tak přejděte do aplikace Kondice, kde ve spodní menu rozklikněte sekci Sdílení. Následně vpravo nahoře klepněte na ikonu panáčka s +, a poté opětovně vpravo nahoře na ikonu +. Pak už si jen stačí vybrat kontakt, se kterým chcete aktivitu sdílet, a odeslat pozvánku. Na Apple Watch pak stačí přejít do aplikace Aktivita, kde na prostřední obrazovce sjeďte dolů a klepněte na Pozvat přítele. Pak už jen stačí vybrat kontakt, se kterým chcete aktivitu sdílet.

Zjištění stavu aktivity přítele

Pokud byste chtěli zjistit stav vaší aktivity, můžete tak učinit různými způsoby. Například si na ciferník Apple Watch můžete přidat příslušnou komplikaci, popřípadě stačí přejít do aplikace Kondice. Navíc k tomu vás jablečné hodinky postupem dne informují o tom, jak si v rámci aktivity vedete, takže máte přehled. Dost možná vás ale zajímá, jakým způsobem můžete zjistit stav aktivity přítele, se kterým aktivitu sdílíte? Nejedná se o nic složitého. Na iPhonu stačí otevřít aplikaci Kondice, a poté přejít do sekce Sdílení, na Apple Watch pak přejděte do aplikace Aktivita a na prostřední obrazovce sjeďte nížeseznamu kontaktů. Pokud na některý kontakt klepnete, tak se vám zobrazí podrobné informace. I v tomto případě vás navíc Apple Watch informují o tom, jak si vaši přátelé vedou.

Zobrazení aktivity z předchozích dnů

Na Apple Watch si pomocí postupu, který jsem uvedl na předchozí stránce, můžete zobrazit aktuální stav aktivity přítele, se kterým aktivitu sdílíte. Pokud byste si ale chtěli zobrazit stav aktivity z minulých dní, tak se vám to na jablečných hodinkách nepodaří. Abyste mohli zobrazit aktivitu přátel z předchozích dní, tak se musíte přesunout na iPhone, kde otevřete aplikaci Kondice, a poté se ve spodním menu přesuňte do Sdílení. Zde už se vám zobrazí výsledky vaší aktivity a přátel rozdělené po jednotlivých dnech. Pokud na konkrétní záznam klepnete, tak se vám zobrazí podrobné informace, což se může hodit.

Soutěže v aktivitě

Jablečné hodinky vás dokáží skvěle motivovat k tomu, abyste byli aktivní a fit. Kromě kroužků aktivity vás k činnosti dokáží „dokopat“ prostřednictvím odznaků, popřípadě můžete svou aktivitu sdílet s přáteli a snažit se být pokaždé lepší. Jestliže vám ale tohle nestačí, tak nemusíte zoufat. S přáteli, se kterými sdílíte aktivitu, si totiž můžete zasoutěžit. Tato soutěž trvá celkově týden, během kterého sbíráte body v závislosti na vaší denní aktivitě. Kdo získá za týden více bodů, tak soutěž vyhrál. Je ale nutné dát si pozor na to, aby oba jedinci, kteří soutěží, měli nastavený stejný denní cíl pohybové aktivity. Pro zahájení soutěže přejděte na iPhonu do aplikace Kondice, kde ve spodním menu rozklikněte sekci Sdílení. Následně klepněte na záznam kontaktu, se kterým chcete soutěžit, a poté níže stiskněte Soutěžit s „jméno“. Na Apple Watch pak přejděte do aplikace Aktivita, kde na prostřední stránce sjeďte níže a rozklikněte záznam přítele, se kterým chcete soutěžit. Pak už jen dole stačí klepnout na tlačítko Soutěžit.

Změna nastavení sdílení aktivity

Rozhodli jste se, že už s nějakým přítelem nechcete svou aktivitu nadále sdílet? Ať už k tomu máte jakýkoliv důvod, tak samozřejmě můžete, a to kdykoliv. Na iPhonu stačí přejít do aplikace Kondice, kde dole otevřete sekci Sdílení, a poté rozklikněte záznam s kontaktem, kterému chcete zrušit sdílení aktivity. Následně dole stačí klepnout na Skrýt mojí aktivitu, popřípadě můžete rovnou zvolit Odebrat přítele pro kompletní zrušení sdílení. To samé je možné udělat na Apple Watch, kde v aplikaci Aktivita na prostřední stránce sjeďte níže a rozklikněte vybraného přítele. Pak sjeďte úplně dolů a zvolte podle potřeby Skrýt mojí aktivitu nebo Odebrat přítele.

Dnes nejčtenější

.