Zavřít reklamu

Přestože se cyberpunk jakožto styl zrodil již na konci minulého století, až relativně nedávné vydání hry Cyberpunk 2077 jej dostalo alespoň na chvíli na pomyslné výsluní zájmů mnoha lidí po celém světě. Pokud mezi ně patříte i vy a jste si jistí tím, že tomu tak ještě nějaký ten pátek bude, popřípadě máte peníze nazbyt, máme pro vás tip na technologický kousek stvořený přesně pro vás. O co se jedná?

O klenotnické společnosti Caviar upracující běžnou elektroniku v mnohdy až nevšední díla plná luxusních materiálů jste se na našem magazínu mohli dočíst už mnohokrát. Jedná se totiž o tutéž firmu, která v minulosti vyrukovala například s iPhonem, který ve svém logu skrýval kousek roláku Steva Jobse, či s telefony opatřenými měsíčními kameny, meteority a tak podobně. Nyní firma vyrukovala s velmi zajímavou úpravou iPadu Pro (2021), který označuje jako Cyberpad. 

Zatímco na přední stranu zařízení Caviar prakticky nesáhl, záda se od originálu liší extrémním způsobem. Zachován totiž na nich byl de facto jen poměrně velký modul fotoaparátu se dvěma objektivy a LiDAR senzorem, přičemž vše ostatní je skryto pod novým šasi. To je tvořeno konkrétně žlutým titanem, který rozbíjí černý střed s nápisem CYBER PAD. Designově se tedy jedná o skutečně nevšední kousek, který má rozhodně čím zaujmout. Totéž nicméně platí i o jeho ceně, která začíná na 7650 dolarech (tedy v přepočtu na 165 000 Kč) za 11” model se 128 GB úložištěm a končí na 10 570 dolarech (tedy v přepočtu na 228 000 Kč) za 12,9” model s 1TB úložištěm. O levnou záležitost se tedy nejedná. 

iPady lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.