Zavřít reklamu

iPhone je zařízení, které nám v mnoha ohledech dokáže pomoci. Můžete díky něj komunikovat s přáteli a rodinou, vyhledávat informace na internetu, hrát hry a mnoho dalšího. Na druhou stranu ale jablečný telefon dokáže i uškodit, a to především při práci či studiu, kdy se potřebujete soustředit a být produktivní. Občas totiž stačí, aby vám přišla jen nějaká notifikace, která vás prakticky ihned vyvede z míry, jelikož ji musíte ihned zkontrolovat. Taková kontrola často končí na nějaké sociální síti, kde ztrácíte čas. V iOS 15 se Apple s tímto rozhodl bojovat novými režimy Soustředění, které dokáží omezit, kdy vám bude iPhone odesílat oznámení a jiným způsobem vás notifikovat.

Jak na iPhone automaticky zapnout Soustředění po příchodu do práce

K dispozici je hned několik režimů Soustředění – některé jsou předpřipravené, další si pak můžete vytvořit. U každého režimu si můžete nastavit, které kontakty se vám budou moci dovolat, popřípadě které aplikace vám budou moci odesílat oznámení. Nechcete-li být tedy v práci či ve studiu rušeni, tak jen stačí, abyste příslušný režim aktivovali. Ne ve všech případech si ale na aktivaci vzpomenete a dobrou zprávou je, že i s tímto se počítalo. Nastavit si totiž můžete automatické spuštění režimu Soustředění, a to například po příchodu na nějaké místo. Postup pro nastavení je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde rozklikněte kolonku Soustředění.
  • Následně si z menu vyberte konkrétní režim, se kterým chcete pracovat.
  • Poté sjeďte úplně dolů, kde věnujte pozornost kategorii Zapnout automaticky.
  • Zde pak klepněte na kolonku s názvem + Přidat rozvrh nebo automatizaci.
  • Na další obrazovce pak vyberte možnost Místo.
  • Dále se ocitnete v rozhraní, kde vyhledejte místo, na které když se přemístíte, tak se režim automaticky zapne.
  • Jakmile místo vyhledáte, tak si níže můžete pomocí posuvníku změnit velikost aktivační zóny.
  • Po vybrání místa stačí klepnout vpravo nahoře na Hotovo.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu aktivovat automaticky spuštění nějakého režimu Soustředění po příchodu do práce, popřípadě na jakékoliv jiné místo. Jakmile pak z místa odejdete, tak se režim Soustředění automaticky deaktivuje. Samozřejmě si nemusíte nastavit, aby došlo ke spuštění po příchodu na nějaké místo, ale třeba v určitý čas, popřípadě po spuštění nějaké aplikace. Kromě těchto automatizací si můžete v hlavním menu režimu Soustředění aktivovat funkci Inteligentní aktivace, kdy systém po nějaké době automaticky vyhodnotí, v jakou dobu režim zapínáte a následně, po naučení, režim aktivujte sám. Nemusíte se tak o nic starat.

Dnes nejčtenější

.