Zavřít reklamu

Využívání komunikátoru WhatsApp bude zase o chlup příjemnější. Jeho vývojáři se totiž rozhodli po týdnech intenzivního beta testování pro veřejnost uvolnit jednu z jeho nejlepších novinek posledních měsíců ve formě vylepšeného využívání hlasových zpráv. O co konkrétně se jedná?

WhatsApp přináší konkrétně ve verzi 22.4.75, která je již uvolněna pro veřejnost, možnost přehrávat si hlasové zprávy či jiné zvukové soubory zaslané přes něj mimo jejich “domovský” chat. Jinými slovy, po spuštění zvukového záznamu v určitém vlákně jej můžete opustit a pokračovat do jiného, aniž by se přehrávání ukončilo, díky čemuž je tak možné komunikovat přes aplikaci s jinými lidmi než těmi, kteří vám zaslali zvukový soubor, podstatně rychleji. 

Přestože se může na první pohled zdát, že se jedná o drobnost, opak je pravdou. Při zasílání delších zvukových souborů byla totiž komunikace s okolím po jejich spuštění de facto zablokována a uživatel tak musel buď počkat, než se soubor přehraje, aby jeho obsah znal, nebo jej bylo třeba pozastavit a reagovat na zprávy okolí, avšak v tomto případě se logicky nemusel dozvědět jeho kompletní znění. Je tedy jasné, že uživatelé, kteří hlasovým zprávám holdují si nyní na WhatsAppu užijí dosyta. 

Dnes nejčtenější

.