Zavřít reklamu

Černá obrazovka Apple Watch je vskutku rozšířený problém, se kterým se čas od času může setkat prakticky každý uživatel jablečných hodinek. Jakmile hodinky přestanou reagovat na jakýkoliv vstup a na displeji se objeví černočerná tma, tak mnoho uživatelů zcela pochopitelně chytá infarktové stavy. Apple Watch je totiž zařízení, na které když si zvyknete, tak se bez něj cítíte jako bez ruky. Kromě skvělému sledování aktivity, fitness a zdraví slouží Apple Watch taktéž jakožto prodloužená ruka iPhonu.

Černá obrazovka Apple Watch: Jak tento problém vyřešit

Pokud se ocitnete v situaci, kdy máte na Apple Watch černou obrazovku a nejste s ní schopni nic dělat, tak pro vás mám dobrou zprávu. Ve většině případech je řešení naprosto jednoduché. Černou obrazovku může způsobit například chyba v systému, dlouhodobé vybití baterie popřípadě jakýkoliv jiný problém, který může nastat. Řešením je provést speciální vynucené restartování Apple Watch, o kterém většina uživatelů nemá ani nejmenší ponětí. Postup pro provedení tohoto restartu je následující:

  • Prvně je nutné, abyste vaše Apple Watch připojili k nabíjení.
    • K nabíjení byste měli využít originální nabíjecí kolébku pro Apple Watch.
  • Jakmile hodinky položíte na nabíjecí kolébku, tak zároveň stiskněte a držte digitální korunku s bočním tlačítkem.
  • Tato tlačítka držte tak dlouho, až se na displeji objeví Apple logo.
    • V některých případech se Apple logo objeví za pár sekund, někdy je nutné počkat klidně i půl minuty.
  • Po zobrazení Apple loga na displeji hodinek můžete digitální korunku i boční tlačítko pustit.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete vyřešit černou obrazovku na Apple Watch. Jedná se o nejjednodušší a nejjistější řešení, které můžete v takové situaci provést. Jestliže se vám nedaří výše uvedeným způsobem černou obrazovku vyřešit, tak ještě není všem dnům konec. Zkuste nechat Apple Watch nějakou dobu nabíjet, ideálně přes noc, a poté postup znova vyzkoušejte. Nepomůže-li ani tohle, tak si nezapomeňte zkontrolovat funkčnost nabíjecí kolébky a adaptéru. Jestliže se zdá, že je vše v pořádku, tak je pravděpodobné, že je černá obrazovka způsobena hardwarovým problémem – mohlo dojít například k poškození displeje při pádu, popřípadě mohla umřít baterie. Naštěstí je možné všechen tento hardware na Apple Watch vyměnit.

Dnes nejčtenější

.