Zavřít reklamu

Jablečné počítače jsou určené především k práci, už dávno ale rozhodně neplatí, že byste si na nich nemohli zahrát nějakou hru. Při pracovním nasazení mohou někteří uživatelé využít externí monitory pro rozšíření pracovní plochy. Díky tomu můžete prakticky dělat dvě věci najednou, což se prostě a jednoduše hodí. Buď můžete mít na každém monitoru otevřené okno jiného programu, popřípadě můžete jedno okno využít k práci a druhé ke sledování filmu či přehrávání hudby. Osobně už si nedokáži práci bez externího monitoru představit a rozhodně externí monitor měli využít v případě, že máte MacBook s malým displejem.

Jak na Macu opravit černou obrazovku externího monitoru po přesunu do režimu celé obrazovky

Čas od času se ale samozřejmě může v systému macOS objevit nějaká chyba, které znemožní využívání konkrétní funkce. Tyto chyby mohou klidně nastat i při využívání externího monitoru. Již jsme si řekli, co můžete udělat v případě, že se vám na externím monitoru zasekává kurzor myši. Nedávno jsem se každopádně setkal s dalším problémem, kvůli kterému mi externí monitor přestal fungovat podle představ. Konkrétně docházelo k tomu, že když jsem na vestavěném monitoru přepnul jakékoliv okno do režimu celé obrazovky, tak se na externím monitoru zobrazila černá obrazovka a nebylo možné na něm pracovat. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, díky kterému můžete tento problém vyřešit – stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu klepnuli vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí okno, jehož součástí jsou všemožné sekce určené pro správu předvoleb.
  • V tomto okně najděte a rozklikněte sekci s názvem Mission Control.
  • Zde už jen stačí, abyste zaškrtnutím aktivovali funkci Monitorům jsou přiděleny samostatné plochy.
  • Poté je nutné, abyste se odhlásili a znovu přihlásili.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu opravit černou obrazovku externího monitoru po přesunu do režimu celé obrazovky. Osobně mi externí monitor bez problémů a nastavování fungoval s tím, že jednoho dne, po restartování, se z nějakého důvodu výše zmíněné funkce deaktivovala. Následně jsem dlouho bádal, až jsem našel řešení, se kterým se s vámi nyní dělím. Pokud vám tedy externí monitor přestal po restartu či třeba aktualizaci fungovat, tak již víte, co můžete v takové situaci dělat. Máte-li funkci aktivní a i přesto se chyba projevuje, tak je možné, že došlo k zaseknutí – zkuste tedy políčko proklikat, tedy provést deaktivaci a opětovnou aktivaci.

Dnes nejčtenější

.