Zavřít reklamu

Patříte mezi fanoušky kouzelného světa Harryho Pottera? Pak jste možná i vy slyšeli o tom, že Siri na vašem iPhonu rozumí některým kouzlům z této dnes již kultovní knižní a filmové série. V dnešním článku vám poradíme, jak kouzlit s pomocí iPhonu i v případě, že jste čistokrevní mudlové.

Lumos

Ve světě Harryho Pottera sloužilo zaklínadlo Lumos k tomu, aby kouzelník za pomoci své hůlky osvítil prostor kolem sebe proudem světla, které se po vyslovení zmíněného kouzla začalo linout ze špičky hůlky. Stejným způsobem můžete proměnit i vy svůj iPhone v kouzelnou hůlku, která se na váš povel rozsvítí – stačí aktivovat Siri a vyslovit příkaz „Lumos“.

Nox

Opakem zaklínadla Lumos je Nox. Pokud ve světě Harryho Pottera toto zaklínadlo vyslovíte, světlo na konci vaší hůlky okamžitě zhasne. Co se stane, když ve světě mudlů vyslovíte „Hey Siri, Nox“? Hádáte správně – za pomoci tohoto zaklínadla rázem zhasnete svítilnu iPhonu, kterou jste předtím aktivovali.

Lumos Maxima

Nyní se přesuneme k zaklínadlům, k jejichž funkčnosti si budete muset tak trochu pomoci sami. Nebojte se, nejedná se o nic složitého – v podstatě budete přidávat hlasové příkazy k jednotlivým akcím v nativních Zkratkách. Pokud například chcete za pomoci zaklínadla Lumos Maxima rozsvítit svítilnu vašeho iPhonu na maximum, spusťte na iPhonu nejprve nativní Zkratky. V pravém horním rohu klepněte na „+“, pojmenujte zkratku a klepněte na Přidat akci. a do vyhledávací pole zadejte Nastavit svítilnu. Klepněte na šipku vedle nápisu „Zapnuto“ a nastavte jas na maximum. Klepnutím na křížek v pravém horním rohu se vraťte do galerie zkratek.

Silencio

Již z názvu tohoto zaklínadla je více než patrné, k jakému účelu bude sloužit. Pokud v kouzelném světě Harryho Pottera vyslovíte zaklínadlo „Silencio“, můžete ztišit například druhého člověka. Váš iPhone bohužel ani s pomocí tohoto zaklínadla nedovede na váš povel umlčet hlasitého spolucestujícího nebo protivného sourozence, umí se ale aspoň přepnout do tichého režimu. Pro nastavení kouzla Silencio spusťte na vašem iPhonu nativní Zkratky a klepnutím na „+“ v pravém horním rohu zahajte tvorbu nové zkratky. Pojmenujte zkratku a klepněte na Přidat akci. Do vyhledávacího pole zadejte Nastavit režim soustředění a klepnutím změňte akci Vypnout na Zapnout.

Homenum Revello

Vzpomínáte na Pobertův plánek, na kterém jste kromě jiného mohli také vidět, kdo se nachází ve vaší blízkosti? Na podobném principu pracuje zaklínadlo Homenum Revello, jen s tím rozdílem, že namísto plánku aktivuje na vašem iPhonu nativní aplikaci Najít se zobrazením mapy s výskytem blízkých osob. Na iPhonu spusťte nativní Zkratky a klepnutím na „+“ v horním rohu zahajte tvorbu nové zkratky. Klepněte na Přidat akci a ve vyhledávacím poli zadejte Otevřít URL. Do příslušného pole zadejte adresu findmyfriends://.

Dnes nejčtenější

.