Zavřít reklamu

Včerejšek ukázal, že prokrastinaci nezvládají udržet na uzdě ani nejvýše postavení politici naší země. Například ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se totiž včera při projednávání pandemického zákona oddával hraní karetních her a to jak jinak než na iPhonu – konkrétně pak pravděpodobně 13 či 13 Pro soudě podle velikosti výřezu i prostoru kolem něj. Proč si tedy neudělat souhrn karetních her, které zabaví při dlouhých chvílích nejen ministra, ale i vás. Pojďme tedy na to.

Válek hrající karty

Solitaire: Solitér

Titul, který asi nemá smysl sáhodlouze představovat. Ostatně, právě tuto hru totiž dle fotky z poslanecké sněmovny právě ministr Válek hrál. A my možná víme, proč. Vývojáři tohoto titulu se totiž chlubí tím, že každý den obdržíte ve hře denní výzvu, kterou je třeba splnit, přičemž pokud se vám to podaří po celý měsíc, získáte na jeho konci speciální trofej. No uznejte sami, nebyla by škoda si ji nechat kvůli nějakému pandemickému zákonu ujít?

Solitaire: Solitér můžete zdarma stáhnout zde

Větší bere

Dalším zábavným titulem na krácení dlouhé chvíle je Větší bere – tedy další z „profláklých“ her. Jde tu de facto jen o to neustále otáčet karty a ty si brát podle toho, čí karta je větší. Jakmile se hodnota karet rovná, jde se do pomyslného rozstřelu tažením dalších karet a to při zachování stejných pravidel jako v klasickém tahu. Hra je tedy dost o štěstí.

Větší bere můžete stáhnout zde

Kanasta

Dalším (a v našem výběru posledním titulem v jinak nekonečném oceánu her v App Store) je stará dobrá kanasta. Ta je sice oproti dvěma výše zmíněným titulům o poznání složitější, nicméně i tak velmi zábavná, o čemž ostatně svědčí i její velmi kladné recenze v App Store. Rozhodně tedy stojí taktéž za vyzkoušení.

Kanastu můžete stáhnout zde

Dnes nejčtenější

.