Zavřít reklamu

Nativních aplikací není nikdy dost. Tak přesně tohoto hesla se bude Apple držet i v budoucnu, jelikož to vypadá, že minimálně jedna další nativní aplikace pomalu ale jistě míří na naše iPhony. Řeč je konkrétně o v loňském roce slíbené aplikaci typu Apple Music, která však bude určena pro poslech klasické hudby, byť vylepšena funkcemi jako Lossless či Spatial Audio. )

Vytvořit samostatnou aplikaci pro poslech klasické hudby se Apple rozhodl kvůli nákupu stramovací služby Primephonic, která se právě na klasickou hudbu zaměřovala. V tiskové zprávě, kterou tehdy k nákupu vydal, se nechal slyšet, že z aplikace této služby vezme ty nejlepší prvky a ty “překlopí” do vlastního, uživatelsky přívětivého řešení, díky kterému se bude klasická hudba těšit ještě větší oblibě než je tomu nyní. A jak se zdá, realizace je již blízko. V kódu bety Apple Music pro Android totiž objevili vývojáři zmínky o dosud nevydané aplikaci s názvem “Apple Classical”, za kterou by se nemělo skrývat nic jiného než právě aplikace pro poslech klasické hudby. 

Kdy přesně bychom se mohli nové aplikace pro poslech klasické hudby na Apple produktech a potažmo Androidu dočkat je v tuto chvíli sice nejasné, dá se však předpokládat, že se tak stane buď po první letošní Keynote, nebo až na podzim spolu s veřejnou verzí iOS 16. Podobný krok totiž Apple zpravidla neřeší jen skrze tiskovou zprávu, ale snaží se kolem věci udělat co největší poprask právě při klasických Keynotes. 

Dnes nejčtenější

.