Zavřít reklamu

Týdny spekulací okolo nové funkce iOS, která by umožnila iPhony proměnit na bezkontaktní platební terminály jsou u konce. Apple totiž před malou chvílí poměrně nečekaně světu skrze tiskovou zprávu oznámil příchod nové funkce Tap to Pay, která právě možnost přijímání bezkontaktních plateb skrze iPhony otevře. 

Apple ve své tiskové zprávě uvádí, že novinka je určena pro podnikatele a vývojáře aplikací, kteří budou moci velmi snadno díky ní přijímat platby skrze aplikace a to jak přes Apple Pay, tak samozřejmě i bezkontaktní platební karty. Apple tedy de facto otevírá NFC v iPhonech na další činnost, byť je třeba jedním dechem dodat, že bez jeho jakékoliv hlubší integrace do systému, o které se v minulosti spekulovalo zejména v souvislosti s Apple Pay. Namísto toho budou všechny platby řešeny přes aplikace třetích stran, což je vcelku zajímavé.

apple-pay-tap-iphone-9to5mac Large

Jak už je však u Applu zvykem, na české, slovenské a vlastně i miliony dalších jablíčkářů vyjma těch amerických čeká velký háček. Novinku totiž kalifornský gigant spustí ke konci letošního roku s tím, že bude dostupná jen na iPhonech XS a novějších. Co je však nejhorší, dostupná bude zprvu jen v USA s tím, že její rozšiřování je sice v plánu, ale jak známe Apple, tyto plány má s každou svou novinkou a službou, avšak realita bývá bohužel zcela jiná. Je proto otázkou, zda můžeme v našich luzích a hájích z novinky jásat, či ji přijmout s chladnou hlavou. 

Dnes nejčtenější

.