Zavřít reklamu

Apple Watch jsou primárně určeny pro sledování aktivity, zdraví a fitness života. Jedná se o naprosto perfektního pomocníka, se kterým můžete měřit své výkony, společně s dalšími daty v podobě tepu srdce, spálených kalorií apod. Sekundárně se však jedná také o prodlouženou ruku iPhonu, která je nesmírně dlouhá. Prostřednictvím jablečných hodinek můžete jednoduše sledovat oznámení z iPhonu, můžete se nechat budit, volat, diktovat zprávy anebo třeba poslouchat hudbu. Na pravé kouzlo Apple Watch každopádně musí přijít každý uživatel zvlášť – jakmile na něj přijdete, tak už nikdy nebudete chtít hodinky od Applu sundat z ruky.

Jak na Apple Watch vypnout automatické spouštění hudebních aplikací

Samozřejmě ale i u Apple Watch existují určité situace a funkce, které nemusí být pro každého uživatele úplně vhodné. Některé možnosti nevyužijí jen někteří jedinci, některé další zase nevyužívá prakticky nikdo. Do skupiny těchto plošně nevyužívaných funkcí patří rozhodně automatické spouštění hudebních aplikací. Konkrétně tato funkce funguje tak, že když se nějakým způsobem spustí přehrávání hudby, například po sednutí do auta, tak se na Apple Watch automaticky spustí hudební aplikace, ze které zvuk pochází – tj. například Hudba v případě Apple Music, Spotify, apod. Postup pro deaktivaci této možnosti je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli aplikaci Watch.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do sekce Moje hodinky.
  • Následně sjeďte o kousek níže a otevřete sekci s názvem Zobrazení a jas.
  • Zde věnujte níže pozornost kategorii Probuzení.
  • V rámci této kategorie už jen deaktivujte možnost Auto-spouštět audioaplikace.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašich Apple Watch deaktivovat automatické spouštění hudebních aplikací po spuštění přehrávání hudby. Nutno zmínit, že umístění možnosti pro (de)aktivaci této funkce se v poslední době několikrát změnilo. Tento článek je tedy spíše aktualizační, abyste věděli, kde máte v rámci watchOS 8 hledat. Co si budeme nalhávat, umístění této funkce od sekce Zobrazení a jas určitě není úplně ideální a málokdo by ji zde hledal. Doufejme tedy, že už se Apple finálně rozhodl a v dalších aktualizacích nebude umístění funkce měnit.

Dnes nejčtenější

.