Zavřít reklamu

Nedávno Apple vydal nové verze svých operačních systémů. Primárně jsme se dočkali vydání iOS a iPadOS 15.3, kromě těchto nejdůležitějších systémů však Apple vydal také macOS 12.2 Monterey či watchOS 8.4. V posledních dnech se společně věnujeme tomu, jak v rámci těchto systémů můžete zlepšit výkon, popřípadě prodloužit výdrž baterie. V tomto článku se společně podíváme na 5 tipů a triků pro prodloužení baterie vašich Apple Watch s watchOS 8.4. Nestává se to často, ale s problémy s výkonem či baterií se čas od času prostě mohou objevit.

Deaktivace sledování srdeční aktivity

Apple Watch primárně slouží k tomu, abyste skrze ně mohli sledovat svou aktivitu, cvičení a zdraví. Mezi naprostý základ, co se sledování zdraví týče, patří rozhodně sledování srdeční aktivity. Díky ní můžete zjistit, jaký máte aktuálně tep, kromě toho vás ale Apple Watch mohou upozornit na to, když při nečinnosti máte dlouhou dobu příliš vysoký či nízký tep, což může upozornit na možný problém. To ale samozřejmě způsobuje snížení výdrže baterie. Chcete-li výdrž prodloužit a sledování srdeční aktivity deaktivovat, tak přejděte na iPhonu do aplikace Watch, kde se přesuňte do sekce Soukromívypněte možnost Srdeční tep.

Vypnutí rozsvícení po zvednutí zápěstí

Displej vašich Apple Watch můžete aktivovat různými způsoby. Buď na něj stačí klepnout prstem, popřípadě můžete přejet po digitální korunce. Apple Watch Series 5 pak navíc disponují displejem, který je vždy aktivní. Asi nejčastěji však využíváme funkci, díky které se displej rozsvítí po zvednutí zápěstí směrem nahoru. Díky tomu nemusíte prakticky vůbec nic dělat a ihned Apple Watch můžete využívat. V určitých situacích však mohou hodinky pohyb špatně vyhodnotit a displej zapnout i tehdy, kdy to není třeba. To pak způsobí horší výdrž baterie. Pro deaktivaci rozsvícení displeje po zvednutí zápěstí přejděte na iPhonu do aplikace Watch, kde rozklikněte Zobrazení a jas. Zde už pak stačí pomocí přepínače deaktivovat možnost Probudit zvednutím zápěstí.

Úsporný režim při cvičení

Jak už jsem zmínil na jedné z předchozích stránek, tak Apple Watch slouží primárně ke sledování aktivity a cvičení. V případě, že na jablečných hodinkách aktivujete sledování cvičení, tak začnou sbírat a analyzovat různá data – na pozadí se toho děje opravdu hodně. Pokud tedy využíváte Apple Watch k měření cvičení po dobu několika hodin denně, tak jistě víte, že toho na baterii moc nevydrží. Aktivovat však můžete alespoň úsporný režim při cvičení, díky čemuž se deaktivujte senzor srdečního tepu při chůzi a běhu. Sice tak nezískáte při běhu či chůzi přístup k datům srdce, ale ušetříte tak energii v baterii. Pro aktivaci úsporného režimu při cvičení přejděte na iPhonu do aplikace Watch, kde rozklikněte sekci Cvičení. Zde stačí přepínačem funkci Úsporný režim aktivovat.

Optimalizované nabíjení

Pokud vlastníte Apple Watch, tak vlastníte i iPhone – jablečné hodinky totiž bez jablečného telefonu nerozjedete. Součástí operačního systému iOS je již delší dobu speciální funkce Optimalizované nabíjení, která dokáže po analýze stylu nabíjení iPhonu zastavit nabíjení na 80 % s tím, že zbylých 20 % se nabije těsně před odpojením z nabíječky. Baterie se všeobecně nejraději pohybují v rozmezí nabití od 20 % do 80 %. I mimo tohle rozmezí bude samozřejmě vaše zařízení fungovat, avšak můžete tak zhoršit zdraví baterie. Dobrou zprávou je, že Optimalizované nabíjení můžete relativně nově aktivovat i ve watchOS. Stačí, abyste na nich stiskli digitální korunku, a poté přešli do Nastavení → Baterie → Kondice baterie, kde dole pomocí přepínače proveďte aktivaci funkce Optimalizované nabíjení.

Omezení animací a efektů

Kromě toho, že se Apple snaží do svých systémů neustále přidávat nové funkce, tak pracuje i na designu. Asi největších vzhledových změn se v poslední době dočkal operační systém macOS, kalifornský gigant ale samozřejmě pracuje i na ostatních systémech. Na malém displeji Apple Watch toho samozřejmě moc vymyslet nejde, i tak ale watchOS vypadá jednoduše, moderně a stylově. Možná jste si při používání Apple Watch všimli různých animací a efektů, které lahodí oku. K jejich vykreslení je však potřeba určitá dávka výkonu, což způsobuje větší náročnost na baterii a snížení její výdrže. Pro zrychlení systému a prodloužení výdrže baterie můžete animace a efekty vypnout. Stačí na Apple Watch stisknout digitální korunku, poté přejít do Nastavení → Zpřístupnění → Omezit pohyb, kde funkci pomocí přepínače aktivujte. Kromě toho ještě deaktivujtePřehrávat efekty zpráv.

Dnes nejčtenější

.