Zavřít reklamu

AirPods od Applu rozhodně nepatří mezi sluchátka, která by vyhledávali audiofilové pro jejich luxusní kvalitu zvuku. To ale v žádném případě neznamená, že by majitelé bezdrátových sluchátek z dílny společnosti Apple nestáli o to, aby jejich sluchátka hrála o něco lépe nebo hlasitěji. V dnešním článku vám představíme pět tipů, s jejichž pomocí toho můžete dosáhnout.

Ekvalizér v Apple Music

Přestože se o ekvalizéru zmiňujeme v podobných článcích poměrně často, najde se skupina uživatelů, kterým tato část nastavení zůstává stále utajena. Pokud patříte mezi předplatitele hudební streamovací služby Apple Music a nejste spokojeni s tím, jak váš iPhone přehrává hudbu, spusťte Nastavení -> Hudba. V sekci Zvuk klepněte na Ekvalizér a poté vyberte schéma, které vám bude nejvíce vyhovovat.

Ekvalizér ve Spotify

Využíváte k poslechu hudby na vašem iPhonu spíše službu Spotify? I zde můžete využít ekvalizér. Spusťte aplikaci Spotify a klepněte na ikonku nastavení v pravém horním rohu. Zvolte Přehrávání a klepněte na Ekvalizér. Zde můžete vybrat buďto některý z přednastavených profilů, nebo si vytvořit vlastní.

Vyvážení zvuku

Pokud máte pocit, že vaše AirPody nehrají vyrovnaně, můžete zkusit zkontrolovat vyvážení zvuku. Jedná se sice o součást Zpřístupnění, což je sekce nastavení iPhonu, kam většina z nás zamíří jen zřídka, ale je možné, že jste si někdy v minulosti zkoušeli pohrát s vyvážením zvuku a neupravili nastavení zpět na správnou hodnotu. Na iPhonu spusťte Nastavení a zamiřte do sekce Zpřístupnění. V sekci Sluch klepněte na Audiovizuální pomůcky a poté zcela dole v sekci Vyvážení upravte vyvážení hlasitosti.

Hlasité zvuky

Ochrana zdraví vašeho sluchu je nepochybně důležitá, a riziko poškození sluchu příliš hlasitým přehráváním bychom rozhodně neměli brát na lehkou váhu. Může ale nastat situace, kdy vám tlumení hlasitých zvuků ve sluchátkách nepřijde příliš vhod. Pro takové případy spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Zvuky a haptika. Klepněte na Bezpečnost sluchátek a poté deaktivujte položku Tlumit hlasité zvuky.

Přizpůsobení hladin intenzity zvuku

Pokud vlastníte AirPods Pro, AirPods 2. či 3. generace, , AirPods Max, EarPods, Powerbeats (Pro), Beats Solo Pro nebo Beats Fit Pro, můžete aktivovat také funkci přizpůsobení hladin intenzity zvuku ve vašich sluchátkách. Pro aktivaci této funkce spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění. Klepněte na Audiovizuální pomůcky -> Přizpůsobení sluchátek, a aktivujte příslušnou položku.

Dnes nejčtenější

.